Kongsberg Maritime otonom gemilerle daha güçlü iletişim olanakları hedefliyor

MDN MEDIA

Norveçli telekomünikasyon sağlayıcısı Telenor Maritime ile ortaklaşa olarak, vatandaş teknoloji şirketi Kongsberg Maritime, Eutelsat OneWeb’in alçak Dünya yörüngesi (LEO) uydu internet hizmetinin ‘önemli’ bir denemesini Oslo Fiyordu, Norveç’te pille çalışan otonom bir mavna üzerinde gerçekleştirecek

Gemi-gemi bağlantısını geliştirmeyi amaçlayan bu denemenin, otonom ve uzaktan denizcilik operasyonlarını ilerletmek için ‘hayati bir bileşen’ olması bekleniyor.

Proje, otonom operasyonlar için tasarlanmış bir e-gemi olan sıfır emisyonlu ASKO mavnasını içeren bir deneme ile ilgilidir. Market distribütörü ASKO’ya ait olan ve onun tarafından işletilen mavna, Eutelsat OneWeb’in Kymeta Peregrine u8 düz panel anten sistemiyle donatılacak; şirketin web sitesine göre bu teknoloji Kongsberg Maritime’ın gerçek zamanlı veri aktarımı, gemiden kıyıya iletişim ve uzaktan ve otonom gemi kontrolü için LEO bağlantısı ve bant genişliğini deneyimlemesini sağlayacak.

Kongsberg Maritime Uzaktan ve Otonom Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı Pål André Eriksen, kesintisiz bağlantının ‘özellikle açık okyanuslarda uzaktan ve otonom operasyonlar için temel zorluklardan biri’ olmaya devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın