Keşif gemisine bakım yapıldı

MDN MEDIA

Gemi sahibi ASCO’ya göre jeolojik araştırma sondaj gemisi Mamed Suleymanov, Azerbaycan’daki Bibi-Heybat Gemi Onarım Tersanesi’nde ‘büyük bir onarımdan’ geçti

Revizyon, geminin ana makinesi, ırgat ve direk cihazları, su-yağ radyatörleri, boru sistemleri, yardımcı dümen cihazlarının elektrik motorları, aydınlatma sistemleri ve elektrik kontrol ve koruma mekanizmaları ve elektrikli ekipmanlar gibi kapsamlı bir onarım listesini kapsadı. ASCO’dan yapılan açıklamada, “Tersane ayrıca üç yeni dizel jeneratör, bir hava kompresörü ve yağ separatörleri de kurdu” denildi.

Ayrıca gövdenin hasarlı bölümlerinde onarımlar yapıldı, iç bölmeler değiştirildi ve boyama işleri gerçekleştirildi. Geminin gövdesinin bazı bölümleri aşındırıcı kumla temizlendi, dümen kompleksi, dip ve güverte donanımları ve tırtıl cihazları onarıldı.

ASCO’nun Hazar açık deniz petrol filosunun bir parçası olan özel gemi, deniz tabanından kaya örnekleri alarak 150 metre derinlikte keşif çalışmaları için denizde faaliyet gösteriyor. Zorlu koşullarda çalışan gemide iletişim ve acil durum hizmetleri ekipmanı mürettebatın güvenliği için çok önemlidir. Onarım çalışmaları sırasında Mamed Suleymanov’un tüm acil durum ekipmanları yeni nesil EPIRB, SART ve VHF (GMDSS) ile değiştirildi. ASCO, “Cayro pusula, yüksek frekanslı komuta ve yayın ekipmanları da onarıldı” dedi.

Mürettebatın yaşam koşullarında da iyileştirmeler yapıldı; kantin, sıhhi tesisler, dinlenme odası ve kamaralar yenilendi. Gemi deniz testlerinden geçti ve ASCO “gemi klaslama için Register temsilcilerine teslim edildi” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın