Mühendislik ikilisi karbon yakalama sistemleri geliştirecek

MDN MEDIA

Denizcilik ve enerji hizmetleri şirketi Goltens ile ABD merkezli karbon yakalama uzmanı Greener Process Systems (GPS), limanlar ve endüstriyel güç uygulamaları için karbon yakalama sistemleri (CCS) geliştirme konusunda birlikte çalışmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzaladı

GPS halihazırda denizcilik ve endüstriyel emisyonları yakalamak için tasarlanmış patentli bir modüler sisteme sahiptir. Şirket, yakalama teknolojisi SETH®’in liman ziyaretleri sırasında gemilerden kaynaklanan hava kirliliğini neredeyse sıfıra indirdiğini iddia ediyor. GPS, standartlaştırılmış sisteminin ne liman altyapısında ne de gemilerin kendisinde güçlendirme veya maliyetli değişiklikler gerektirmediğini söyledi.

Goltens’in deniz mühendisliği, motorlar ve güçlendirme alanlarındaki uzmanlığı GPS’in patentli teknolojisiyle birleşiyor. Ortaklar, limanlarda ve enerji santrallerinde emisyonları azaltan ve sıkılaşan çevre düzenlemelerini karşılamalarını sağlayan sistemler sunmaya hazırlanıyor.

Goltens COO’su Roy Strand, “Stratejik ortaklığa doğru atılan bu adım, çevresel sürdürülebilirlik konusundaki ortak kararlılığımızın altını çiziyor” dedi.

GPS İcra Kurulu Başkanı Matt Sweetwood ise şunları söyledi: “Kirliliğin azaltılması çağımızın temel gerekliliklerinden biri ve müşterilerimiz için daha sürdürülebilir operasyonlar yürütmek üzere Goltens ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz. Birleşik uzmanlığımız, küresel olarak kilit endüstrilerin emisyon ayak izini azaltmak için yeni fırsatlar yaratarak pazarda güçlü bir güç olacak.”

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın