“Karar denizcileri sevindirdi”

MDN İstanbul

Danıştay 13. Dairesi tarafından İzmir Limanı’nın işletme hakkının 49 yıllığına özelleştirilmesine ilişkin ihalenin iptaline ilişkin verdiği karar denizcilik sektörü tarafından memnuniyetle karşılandı.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Baş-kanı Géza Dologh, verilen karar ile limanın önünün açılacağını belirterek, şunları söyledi: “Alınan karar ile İzmir Limanı kurtuldu. Karar, temyize gidinceye kadar bugün verilen karar doğrultusunda liman özelleştirildi diyebiliriz. Sadece ilk derece mahkemesi kararı olduğu için davacı bunu temyiz edebilir. Hukuken temyiz işlemi özelleştirme işlemini durduramayacağından devletin bir an önce limanı hak sahibine teslim etmesi gerekir.
Muhtemel bir temyiz isteğinin sonucunun beklenilmesi ise hukuka uygun düşmeyen haksız bir gecikmeye yol açabilir. Onun için bu gecikmeye izin verilmemesi deniz ticaretinin ve ihracatın yararına olacaktır. Temyizin kararının beklenilmesi düşünülürse  İzmir Limanı’na, sektöre, ihracatçıya ve ihaleyi kazanan Global-Hutchison ve Ege İhracatçı Birlikleri Ortak Girişim Grubu’na haksızlık edilmiş olunur.”


Bunu Paylaşın