Karadeniz’de bir keşif daha

MDN İstanbul

Filyos Limanı’nın açılış töreninde konuşa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yapıldığını açıkladı.

Fatih Sondaj Gemisi’nin, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptığı müjdesini veren Erdoğan, “Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz,” ifadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:    Karadeniz’de doğalgaz keşfi

Denizdeki doğal gazı karaya üç etapta çıkarmayı planlıyoruz diyen Erdoğan, “Birinci aşama deniz tabanında kurulacak doğal gaz üretim sistemleridir. İkinci aşama karada doğal gazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle, karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır,” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Bu yıl 2 bin megavatı güneş ve 2 bin megavatı rüzgar olmak üzere toplam 4 bin megavatlık yenilenebilir enerji yatırımını harekete geçirmiş olacağız,” açıklamasında bulundu.

AA

Bunu Paylaşın