Kanada Kraliyet Donanması (RCN) ile Thales’ten ISS Anlaşması

MDN MEDIA

Kanada Kraliyet Donanması’nın küçük savaş gemileri ve yardımcı gemileri (MWAV) için yapılan ISS (in-service support deal) Anlaşması, Savunma Şirketi Thales’e verildi

Bu sözleşme, Kanada Donanma Filosu’nun göreve hazır ve donanmanın, Kanada’nın en büyük deniz ötesi görevi Operation REASSURANCE, Orta ve Doğu Avrupa’da NATO’ya destek vermek ve olası bir durumda karşı tarafı caydırmak da dahil olmak üzere sürekli değişerek artan veya azalan operasyonel ihtiyaçlarına hazır olacağının güvencesini veriyor.

Anlaşma 19 yıla kadar uzayabilir

Başlangıçta, 5 yıllık bir hizmet süresini kapsayan, 450 milyon CAD yani yaklaşık 305 milyon euroluk bir anlaşma imzalayan taraflar, işbirliğini birer yıl uzatarak toplamda 19 yıla çıkarabilir.

Kanada Kraliyet Donanması’nın küçük savaş gemisi ve yardımcı gemiler filosu, Kingston-Sınıf Maritime Sahil Güvenlik Gemileri, Orca- Sınıf Eğitim Gemileri, römorkör, dalış botu, araştırma gemileri ve yardım destek gemileri olmak üzere 24 farklı sınıftan yaklaşık 100 gemiye sahip.

Thales’in Kanada ile önceki ISS işbirlikleri

Thales, hâlihazırda, Kanada’nın Kutup ve Offshore Devriye Gemileri (AOPS) ve AJISS olarak da bilinen, İkili Destek Gemileri (JSS)’nde ISS’i kullanıyor.

Sürekli devirdaim sağlayan, sürdürülebilir bir yerli ISS sektörü oluşturmak için şirket, Malahat Nation, çeşitli start up’lar, akademik çevre, Kanada’nın yenilikçi zümreleri ve orta büyüklükteki işletmeler gibi yerli topluluklarla işbirlikleri kuruyor.

NAVALTODAY

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın