Jones Act uyumlu mavna teslim edildi

MDN MEDIA

Progress adlı LNG bunker mavnası, Sturgeon Bay, Wisconsin’deki Fincantieri Bay Shipbuilding tarafından sahibi Crowley’e teslim edildi

Mavna, türünün Jones Act’e uygun en büyük gemisi olma özelliğini taşıyor.

Mavna hizmete girdiğinde Savannah Limanı’na uğrayan gemilere yakıt olarak LNG sağlayacak. Shell NA LNG, Crowley ile uzun vadeli bir sözleşme yaparak üniteyi işletecek.

127 metre uzunluğundaki mavna 12.000 m3 kapasiteye sahip. LNG’nin çeşitli LNG muhafaza sistemlerine sahip gemilere tedarik edilebilmesini sağlamak üzere Shell ve Crowley mühendislerinin katkılarıyla tasarlandı.

Crowley Shipping’in kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü James C. Fowler şunları söyledi: “Progress LNG bunker mavnası, denizcilik sektörünün enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere kalite ve kabiliyet açısından yeni bir standart belirliyor. LNG, okyanus taşımacıları için daha düşük emisyonlara geçişi ilerleten güvenli ve güvenilir bir çözüm sunuyor. Bu birinci sınıf geminin tasarımında ve inşasında gösterdikleri özveri ve sıkı çalışma sayesinde ABD endüstrisi ve müşterilerimiz için bu dönüm noktasına ulaşmamızı sağlayan herkesi kutluyoruz.”

Fincantieri Shipbuilding Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jan Allman ise şunları söyledi “Fincantieri Shipbuilding, LNG yakıt ikmal mavnalarının inşasında sektör lideri olmaya devam ediyor. FBS yapımı bir geminin daha Sturgeon Bay’den yeni operasyonel ana limanına doğru yola çıktığını görmekten büyük gurur duyuyoruz. Tüm Fincantieri Shipbuilding ekibimizin çalışmalarından gurur duyuyorum.”

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın