JERA ve Lotte Fine Chemical ortaklık kuruyor

MDN MEDIA

Japon enerji şirketi JERA ile Güney Koreli kimya şirketi Lotte Fine Chemical (LFC), Asya’da düşük karbonlu yakıt değer zincirleri geliştirmek için ortak bir iş birliği anlaşması imzaladı

Bu ortaklık, bölgede artan gelişmiş enerji güvenliği ihtiyacını ele alarak ‘sağlam’ düşük karbonlu yakıt altyapısının oluşturulmasını hızlandırmayı amaçlıyor.

Bildirildiği üzere, ortak anlaşma birkaç kritik hedef etrafında yapılandırılmıştır. Bunlar arasında ticari çerçevelerin standardizasyonu, operasyonel esnekliği artırmak için amonyak portföylerinin optimizasyonu ve düşük karbonlu yakıt değer zincirini desteklemek ve genişletmek için devlet kurumlarıyla ortak tartışmalar yer alıyor.

Bu çabaya rehberlik etmek için, Japonya hükümeti ve Kore Cumhuriyeti Hükümeti (ROK), ‘birkaç önemli alanda iş birliğini artırmak için’ oluşturulduğu söylenen bir program olan “Japonya-ROK Hidrojen ve Amonyak Gibi Türevleri İşbirliği Diyaloğu”nu yayınladı.

İki büyük Japon elektrik enerjisi şirketi TEPCO Fuel & Power Incorporated ve Chubu Electric Power Company’nin eşit ortak girişimi olan JERA, Net Sıfır hedefine ulaşmada çok sayıda adım attı. Bu yılın başlarında JERA, LNG, yenilenebilir enerji ve hidrojen & amonyak olmak üzere üç ana iş ayağına odaklanan yeni bir büyüme planı yayınladı ve her bir ayağa 1-2 trilyon yen (yaklaşık 6-12,9 milyar dolar) tahsis edildi.

Bu arada Lotte, 2023 yılında OCI Global ile düşük karbonlu ve yeşil amonyak tedarikine ilişkin bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı. Koreli ağır top, bunun şirketin ‘hidrojen ekonomisine enerji geçişi’ yönündeki çabalarını desteklemeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın