Jebel Ali Limanı LNG RoRo gemisini ağırlıyor

MDN MEDIA

BAE merkezli lojistik devi DP World, COSCO Shipping’in sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) çift yakıtlı roll-on/roll-off (RoRo) gemisi Min Jiang Kou’yu ilk kez Jebel Ali Limanı’nda ağırladı

Dünyanın en büyüklerinden biri olan ve 7.500 park yeri kapasitesine sahip çift yakıtlı LNG gemisi, 4.800 araç taşıyarak Şanghay’dan gerçekleştirdiği ilk seferinde Jebel Ali Limanı’na uğradı.

Kardeş gemisi Liao He Kou ile birlikte COSCO’nun yeni otomobil filosunun bir parçası olan gemi, karbon emisyonlarını azaltmak ve enerji tüketimini korumak için çok sayıda gelişmiş yeşil teknolojiyle tasarlandı.

Yeni gemiler Şanghay Gemi Tasarım Enstitüsü tarafından tasarlandı ve Fujian Shipbuilding Industry Group tarafından inşa edildi.
Dördü yükselip alçalan güverte olmak üzere 13 güverteye sahip olan gemi, binek otomobiller, kamyonlar ve kendinden tahrikli mühendislik makineleri gibi çeşitli araçları barındırabiliyor.

COSCO, LNG çift yakıt gücü ve çok sayıda gelişmiş yeşil çevre koruma teknolojisi sayesinde gemilerin Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) TIER III emisyon standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını ve çalışma sırasında “önemli ölçüde” enerji tasarrufu sağlayacağını ve emisyonları azaltacağını söyledi.

DP World, 2023 yılında Jebel Ali Limanı’nda 130.000’den fazlası Çin’den gelen 616.000 otomobil eşdeğeri birim elleçledi.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın