Japon şirket yeni gemisini teslim aldı

MDN MEDIA

Japon denizcilik şirketi Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), 7.000 araç kapasiteli ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan Nereus Highway adlı araba taşıyıcısını teslim aldı

K Line’a göre, gemi esas olarak sıvılaştırılmış doğal gaz ile besleniyor ve China Merchants Jinling Tersanesi (Jiangsu) tarafından inşa edildi. Bu gemi, K LINE’ın Çinli bir tersaneye sipariş verdiği ilk LNG yakıtlı gemi olma özelliğini taşıyor.

LNG yakıtının, ağır fuel oil kullanan geleneksel gemilere kıyasla, bir sera gazı (GHG) olan karbondioksit (CO2) emisyonlarını yüzde 25 ila 30 oranında, hava kirliliğine neden olan sülfür oksit (SOx) emisyonlarını neredeyse yüzde 100 oranında ve nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını IMO Tier III NOx düzenlemeleriyle uyumlu olacak şekilde yaklaşık yüzde 75 oranında azaltması bekleniyor.

LNG yakıtlı araba taşıyıcı, WinGD tarafından geliştirilen ve LNG yakıtı kullanırken metan kaymasını azaltması beklenen en yeni çift yakıtlı elektronik kontrol motoru 7X62DF-2.1 iCER ile donatıldı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın