Japon denizcilik devleri güçlerini birleştiriyor

MDN MEDIA

Yedi Japon denizcilik şirketleri ve gemi yapımcısından oluşan bir grup, sıvılaştırılmış CO2 (LCO2) taşıyıcıları için standart özellikler ve tasarımların yanı sıra bir inşaat tedarik zinciri oluşturmak üzere ortak bir çalışma başlattı

Ortak çalışmada yer alan taraflar Mitsui O.S.K. Lines (MOL), K Line, NYK Line, Mitsubishi Shipbuilding, Imabari Shipbuilding, Nihon Shipyard ve Japan Marine United Corporation (JMU).

Japonya’da toplanan CO2’yi deniz yoluyla depolama sahalarına taşıyan çeşitli karbon yakalama ve depolama (CCS) projelerinde LCO2 taşıyıcılarına yönelik artan talebi gözlemleyen şirketler, CCS değer zincirini gerçekleştirmek ve ekonomik verimliliği artırmak için LCO2 taşıyıcılarının Japonya’da istikrarlı bir şekilde inşa edilmesi ve tedarik edilmesini gerekli buldu.

Ortak çalışma, LCO2 taşıyıcıları için standart özellikler ve tasarımlar oluşturmayı ve 2028 yılına kadar Japonya’da bir inşaat tedarik zinciri kurmayı amaçlıyor.

Ayrıca şirketler, amonyak yakıtı gibi karbonsuzlaştırma teknolojilerini kullanan düşük emisyonlu gemiler geliştirerek karbonsuzlaştırılmış bir toplumun daha da ilerlemesine katkıda bulunmak için sorunlarla ilgili aynı farkındalığı paylaşan diğer tersaneler de dahil olmak üzere sektör paydaşlarıyla geniş çaplı işbirliği yapmayı planlıyor.

2023 yılının sonunda Mitsubishi Shipbuilding ve Nihon Shipyard, okyanusta giden LCO2 taşıyıcıları için ortak çalışma konusunda vatandaş Mitsui & Co. ve Mitsubishi Corporation ile bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın