Jan De Nul’den kablo döşeme gemisine anlamlı isim

MDN MEDIA

Jan De Nul, geçen yıl sipariş ettiği Fleeming Jenkin ile aynı olan yeni XL kablo döşeme gemisine (CLV) İrlandalı fizikçi William Thompson’ın adını verdi

Bu yılın başlarında sipariş edilen William Thomson, üç karusele ve daha önce sipariş edilen Fleeming Jenkin ile aynı olan 28.000 tonluk kablo taşıma kapasitesine sahip olacak. Gemilerin birlikte dünyanın en büyük kablo döşeme gemileri olması bekleniyor.

1824 yılında İrlanda’nın Belfast kentinde doğan ve daha sonra Lord Kelvin olarak da bilinen William Thomson’ın termodinamiğe büyük ilgi duyduğu ve teorilerinin Kelvin ölçeği olarak bilinen mutlak sıcaklık kavramının temelini oluşturduğu, ancak asıl odak noktasının elektrik çalışmaları olduğu ve fikirlerinin ışık, manyetizma ve elektrik arasındaki ilişkinin kurulmasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Thomson’ın en ünlü başarısı, Avrupa ile Kuzey Amerika’yı Atlantik Okyanusu üzerinden birbirine bağlayan ve 1866 yılında kurulan transatlantik telgraf kablosunun iki kıtanın dakikalar içinde Mors alfabesiyle iletişim kurabilmesini sağlamasıdır. Jan De Nul, bunun büyük ölçüde Thomson’un elektrik akımının gücünü ölçen galvanometresi sayesinde olduğunu açıklıyor.

Jan De Nul, Thomson ve Fleeming Jenkin arasındaki ilişkiye gelince, büyük ölçüde elektrik mühendisliği ve denizaltı telgrafına duydukları ortak ilgi nedeniyle birbirlerini iyi tanıdıklarını, fikir alışverişinde bulunduklarını, projelerde işbirliği yaptıklarını ve birbirlerinin çalışmalarını etkilediklerini belirtiyor ve Jenkin’in de transatlantik telgraf kablosu üzerinde çalıştığını ekliyor.

Bu araçlar, dizel partikül filtresi (DPF) ve NOx giderimi için seçici katalitik indirgeme sistemi (SCR) kullanarak emisyonlardaki nanopartikülleri yüzde 99’a kadar giderdiği ve egzoz gazı kirleticilerini önemli ölçüde azalttığı söylenen gelişmiş bir çift egzoz filtre sistemi olan ultra düşük emisyonlu araç (ULEv) teknolojisi ile donatılacak.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın