İzmir’de tekrar başlayan yangın Bayraklı’ya ulaştı

MDN Editör

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı’nda, 3 gün önce çıkan ve 21 saatte söndürülen yangının ardından dün akşam başlayan yeni orman yangınına, günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 uçak ve 4 helikopterle havadan da müdahaleye başlandı.

Yamanlar Karatepe mevkiinde dün akşam 21.00 sularında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yamanlar Dağı’nda 13 Ağustos’ta da orman yangını çıkmış, alevler 21,5 saatte söndürülmüştü.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı. Kuvvetli rüzgârın etkisiyle büyüyen yangına 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

izmir Yangın

Yangın bölgesinde bulunan 1 hayvan barınağı tahliye edildi.

Alevler Bayraklı ilçesine ulaştı

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı’daki Onur Mahallesi 7372 Sokak’taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

MSB’den çalışmalara havadan destek

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Türk Silâhlı Kuvvetlerimize ait 4 helikopter ile Manisa’nın Gördes ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince, dün öğle saatlerinde çıkan yangınlara 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi ile müdahale edilmeye başlanmıştı.

AA, DHA

Bunu Paylaşın