“İyi projelerin krizde bile geçerliliği var”

MDN İstanbul

Belgelendirme, uygunluk de-ğerlendirmesi ve eğitim konularında geniş bir hizmet yelpazesine sahip, 140 ülkede ofisi ve 40000’e  yakın çalışanıyla çok değişik sektörlerde hizmet veren Bureau Veritas’ın Denizcilik Bölümü Genel Müdürü Kerem Kiper’le krizi ve çözüm yollarını konuştuk.
Türkiye’de kârlı bir sektör olan denizciliğin hiç olmadığı kadar iyi ve yoğun bir beş sene geçirdiğini belirten Kerem Kiper, “Ancak, denizcilik krizden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. İş hacminin daralması, navlun ve gemi inşa fiyatlarındaki düşüş, mevcut projelerin iptali gibi göstergelere bakarsak sektörün sert darbeler aldığını söyleyebiliriz” dedi. Kriz atmosferinde Bureau Veritas’ın durumunu da değerlendiren Kiper, geliflmifl networklerden birine sahip olduklar›n› dile getirerek, “Her biri genel ciromuzun yüzde 10-12’sini oluşturan 8-9 tane temel işkolunda faaliyetlerimiz var. Gelir gider dengeleri çok değişik sepetlere bölündüğü için Bureau Veritas’ın krizden daha az etkilenmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.
Kriz sürecinde büyümemeyi göze alarak, yönetim ve idari açıdan küçülmeden, var olanı koruma yoluna gideceklerini de aç›klayan Kiper, “Gelir gider dengesinin sıkı kontrol edilip proje risklerinin iyi tahlil edilmesi ve bunun çalışılan banka ve kurumlarla paylaşılması belli bir finans akışı sağlayacaktır. Dolayısıyla riskleri minimize ederek iyi hazırlanmış projelerin kriz zamanında da geçerliliği olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bunu Paylaşın