İtalya’dan donanma gemisi siparişi

MDN MEDIA

İtalyan Donanması, yakın zamandaki yeni inşa sözleşmeleri serisini sürdürerek bir açık deniz devriye gemisi (OPV) sipariş etti

Sipariş, Fincantieri tersanesinin yüzde 51’ine ve İtalyan savunma yüklenicisi Leonardo’nun yüzde 49’una sahip olduğu bir ortak girişim olan Orizzonte Sistemi Navali konsorsiyumuna verildi. Sözleşme yaklaşık 236 milyon euro değerinde. Önceki bir siparişle alınan bir opsiyon onaylandı. Yaklaşık 95 m uzunluğa, 2.300 ton deplasmana ve 97 mürettebat üyesini barındırma kapasitesine sahip olan yeni devriye gemileri, Fincantieri’nin Riva Trigoso – Muggiano tersanesinde inşa edilecek. Önümüzdeki günlerde Orizzonte Sistemi Navali, yaklaşık 163 milyon euro değerindeki opsiyon kullanımını Fincantieri’ye bildirerek alt sözleşmeleri sonuçlandıracak, geri kalanı Leonardo’ya ait olacak.

İtalyan Donanması filosunun modernizasyonuna ve yenilenmesine katkıda bulunmak için uygulamaya konulan OPV programı, mevcudiyet ve gözetleme, deniz devriyesi, ticaret trafiği kontrolü, iletişim hatlarının korunması ve İtalya’nın münhasır ekonomik bölgesinin korunması için yeterli kabiliyetlerin sağlanması ihtiyacına yanıt veriyor. Gemi ayrıca zehirli sıvı sızıntıları gibi deniz kirliliğinden kaynaklanan tehditlere karşı koruma operasyonları da üstlenecek.

Gemilerdeki yeni özellikler arasında Leonardo ve Fincantieri tarafından ortak üretilen NexTech adlı deniz kokpit iş istasyonu da yer alıyor. Bu, geminin ve hava operasyonlarının sadece iki kişi tarafından, yani pilot ve yardımcı pilot, aynı zamanda köprü nöbetçi subayı ve kaptan olarak görev yapan kişiler tarafından işletilmesine olanak sağlıyor. Komuta köprüsünde bulunan istasyon ayrıca motorları, dümenleri, platform sistemlerini ve muharebe sisteminin bazı işlevlerini yönetebiliyor. İtalyan Donanması ayrıca beş mayın tarama gemisi inşa etmek için 1,6 milyar euroluk bir sözleşme imzaladı.

Kaynak: Schiff&Hafen

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın