İsviçreli şirket Shell’den LNG tedarik edecek

MDN MEDIA

İsviçre merkezli enerji şirketi MET Group, Avrupalı müşterilerine ABD kaynaklı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariki için enerji devi Shell ile uzun vadeli bir anlaşma imzaladı

MET Group, Avrupalı müşterilerine ABD LNG’si tedarik etmek amacıyla Shell ile on yıllık bir gemide serbest (FOB) LNG alım anlaşması imzaladığını bildirdi.

Uzun vadeli sözleşme sayesinde MET Group, LNG tedarik portföyünü daha da çeşitlendirebildiğini ve kendi gaz yakıtlı elektrik santrali talebinden enerji yoğun sanayi şirketlerine, KOBİ’lere ve hanelere kadar Avrupa genelindeki müşterileri için arz güvenliğini sağlamaya yardımcı olduğunu söyledi.

Bu LNG arzının aynı zamanda şirketin coğrafi kapsamını Asya gibi yeni bölgelere genişletmesine olanak tanıyarak çeşitlendirme hedeflerini de mümkün kılacağı söyleniyor.

MET’in Almanya, Hırvatistan ve İspanya’da uzun vadeli yeniden gazlaştırma kapasitesi rezervasyonları bulunuyor ve son yıllarda Akdeniz çevresi – Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, İspanya, Kuzeybatı Avrupa – İngiltere, Belçika, Almanya ve İskandinav bölgesi – Finlandiya dahil olmak üzere sekiz farklı ülkeye ithalat yaptı.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın