İş dünyasında ufuk açan kitaplar…

MDN İstanbul

12 Pazarlama Ustasından Pazarlama Dersleri
Laura Mazur, Louella Miles

MediaCat Yayınları

Laura Mazur ve Louella Miles tarafından hazırlanan, 12 Pazarlama Ustasından Pazarlama Dersleri MediaCat yayınlarından çıktı. Philip Kotler, Al Ries, Jack Trout gibi pazarlama dünyasının en büyük 12 ismiyle tanışmak için harika bir fırsat olan kitapta, pazarlama ile ilgili kavramları geliştirip dünyada tanıtan usta isimlerin, kendi otobiyografilerini de içeren makaleleri var. Her isme kendi öncülük ettikleri konunun başlığını taşıyan bir bölüm ayrılmış. Her bölüm bu kişileri ve ortaya koydukları kavramları çok iyi tanıtan sorular ve ustaların verdikleri yanıtlarla ilerliyor. Pazarlamanın en büyükleri ile sohbet eder gibi keyifle okuyacağınız kitapta, pazarlamayı satıştan ayırmak, marka değeri, insanların pazarlanması, müşteri odaklı bakış açısı geliştirme, iyi CEO’ları diğerlerinden ayırt etmeye yarayan temel özellikler, çeşitli yönleriyle dünyanın en iyi şirketleri, yeni ürün kategorileri yaratmak, teknolojiden yararlanmak, bire bir pazarlama, konumlandırma, bütünleşik pazarlama iletişimi ve küresel pazarlama gibi iş dünyasına yön veren kavramlarla tanışma şansı yakalayacaksınız.

Kitap, her biri en az 30-40 yıldır pazarlama üzerine kafa yoran bu 12 kişiye, konu üzerinde çalışmaya başladıkları ilk günden bugüne kadar kendi fikirleri ve pazarlama konusunda neler değiştiğini, pazarlamanın nereden nereye gittiğini de soruyor. Dünyanın her yerinde danışmanlık yapan, kitaplar ve seminerler yoluyla çok büyük takipçiler kazanan değerli isimler kendi düşüncelerindeki değişimi aktarırken, bazıları geçmişteki ilk fikirlerinden pişman olduğunu anlatıyor, bazıları da ilk ünlü oldukları kitabı sonuna kadar destekliyor. Dürüst ve içten şekilde düşünceler aktarılırken en beğenmedikleri, en çok eleştirdikleri, en iyi ve en kötü buldukları şirketlere, pazarlama ekiplerine de yer veriyorlar. Bu da okuyucuya pazarlama adı verilen herşeye kayıtsız şartsız saygı ve para aktarmamak gerektiğini, patron ve yöneticilere de pazarlamanın başkalarına havale edilmeyecek kadar önemli bir iş olduğunu hissettiriyor.

Hayatın tümü algılardan ibarettir. Gerçeklik yoktur. Ortalama bir insan zihninde oluşan izlenimleri gerçeklik olarak kabul eder, tabii ki bunlar sadece algılardır. Algıyla uğraşmak bir ürünü ya da kendinizi, neyi pazarlıyor olursanız olun, hayattaki bir numaralı sorundur. Bu kavram bir pazarlamacı için fevkalade yararlıdır. Size sorunlarla uğraşma konusunda büyük bir esneklik kazandırır. Bir ürünün adı mı çıkmış? O zaman adını değiştirin. Algıları değiştirmeye çalışmayın, bunu yapmak çok zordur.
Al Ries

Bunu Paylaşın