Indian Register ve IIT Bombay gemi yörünge tahmin aracı geliştirecek

MDN İstanbul

Indian Register of Shipping (IRS) ve Indian Institute of Technology Bombay (IIT Bombay), deniz güvenliğini artırmayı amaçlayan gemi yörünge tahmin aracını ortaklaşa geliştirmek üzere bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladıklarını bildirdi

İmzalanan MoU kapsamında, açık denizlerde sürüklenen gemilerin veya yüzen nesnelerin konuma özgü çevresel koşulların etkisi altındaki hareketlerinin tahmin edilmesi, yerlerinin tespit edilmesi, müdahale ve kurtarma operasyonlarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Proje aynı zamanda IRS’nin mevcut Acil Müdahale Sistemi (ERS) yazılımına entegre edilmek üzere otomatik rapor oluşturma kabiliyetine sahip bir bilgisayar programı oluşturmayı da amaçlıyor.

IRS Ortak Genel Müdürü P K Mishra, “IRS ve IIT Bombay arasındaki bu işbirliği, deniz güvenliği ve müdahale yeteneklerini geliştirmek için teknoloji ve uzmanlıktan yararlanma konusundaki ortak kararlılığımızın altını çiziyor. Bu ortaklık, kaynakları ve bilgi birikimini bir araya getirerek gemilerin ve denizdeki yaşamın güvenliğine katkıda bulunacak yenilikçi çözümler geliştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

İlginizi çekebilir:

KR certifies HMM’s greenhouse gas reduction calculation method

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın