İlk RSD CNG Römorkörü 2016’da

MDN İstanbul

Üç şirket, ilk Ters Dıştan Takmalı (RSD) Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) ile çalışan römorkörü piyasaya sürmek için bir araya geldi. Hollanda’nın Damen Tersanesi, Rolls-Royce Güç Sistemleri’ne bağlı olarak Alman motor üreticisi MTU Friedrichshafen ve Danimarka’nın SVITZER şirketi, 2016’da bitmek üzere yeni çevre dostu römorkörün inşasını üstlendiklerini bir toplantıyla açıkladı. Yeni RSD CNG römorkörü yüksek güçle düşük yakıt maliyetini birleştiriyor ve emisyonlarda da önemli azalma sağlıyor. Damen Avrupa Satış Müdürü Martijn Smit, “MTU 4000 motoru bu geminin hızlı ivmelenmeyle işletimini mükemmelleştiriyor. Manevra kabiliyeti geminin çevre dostu, temiz ve verimli olmasıyla birleşiyor” dedi. RSD aslında hem ASD ve hem de aynı yay yükseklliğiyle ileri- geri yelken açabilen traktör römorkörü özelliklerini taşıyor. Şu anda bu serideki römorkörler; 50 t BP’ye sahip olacak RSD 2210, RSD 2512 (70t BP) ve RSD 2914 (90t BP)’den oluşmaktadır.
Yeni 16 silindir saf gaz motoru MTU tarafından kendi teknelerindeki 4000 M63 dizel motor serisine dayanarak geliştirilmiştir. Bu motor çok ağızlı gaz enjeksiyon sistemi, dinamik motor kontrolü ve en iyi şekilde kullanılan güvenlik konseptiyle tamamlanmaktadır. Rolls-Royce Güç Sistemleri AG’nin CEO’su Dr. Ulrich Dohle, “Bizler römorkörün aşırı yük profilini karşılamak için yeni gaz serilerini geliştiriyoruz. İvme bizim dizel motorlarımızın seviyesiyle karşılaştırılabilir duruma gelecektir. Temiz motor konseptinden dolayı IMO Tier 3 emisyon yasası ile uyumlu ve bakımdan sonra eksta egzoz gazına ihtiyaç kalmadan sağlanacaktır. 2,000 kw MTU gaz motoru yüksek güç yoğunluğu ile düşük yakıt tüketimi tarafından karakterize edilmiştir” dedi.
SVITZER’ın neden bu özelliklere sahip bir gemiye yatırım yaptıklarını yorumlamak üzere Kristian Brauner “Ana liman römorkaj işletmecisi olarak bu yatırımı yaparken önemli değerlendirmelerimizden biri, yakıt maliyetlerinin tüm işletmeciler için önemli bir sorun olduğu gerçeğine dayanarak bu römorkörün yakıt maliyetlerinde önemli bir tasarruf sağlayacağı gerçeği oldu. Pazar lideri olarak  güvenli ve çevre dostu işletimle emisyonları azaltırken yenilikçi kalmak bizim için önemliydi. Yıllar boyunca bu mantıkla ECOtug’ın bir versiyonunu üretiyoruz ve yeni CNG römorkörünü geliştirmeyi seçmek çevre bilinçli römorkaj şirketi olmaya doğru atılan doğal adımlardan biridir“ dedi.

Bunu Paylaşın