İklim dostu denizcilik olumlu sonuçlar doğurmaya başladı

MDN MEDIA

Almanya’daki denizcilik tedarikçileri, 2023 mali yılından memnun olduklarını ve iklim dostu gemiciliğe yapılan yatırımların iyi bir kapasite kullanımı sağladığını açıkladı

Bilindiği üzere, 2023 yılında sipariş alımı durgunlaşmasına rağmen ciro yüzde 5,8 artarak 11,3 milyar Avro’ya ulaştı.

“Bu yıl da işlerin iyi gelişmesini bekliyoruz. Geçen yılki durgun sipariş alımı muhtemelen önceki çok güçlü yıllardan sonra kısa bir soluklanmaydı. Armatörler artık sadece yeni gemi inşasına değil, her şeyden önce mevcut filonun modernizasyonu ve güçlendirilmesine yatırım yapmaya devam ediyor. IMO’nun iklim nötrlüğü gerekliliği, özellikle küresel satış sonrası hizmet işinde kesinlikle güçlü bir itici güç” diyor VDMA Marine Equipment and Systems (MES) Yönetim Kurulu Başkanı ve SKF Marine GmbH Genel Müdürü Martin Johannsmann.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), 2050 yılına kadar denizcilikte iklim nötrlüğünün sağlanmasına yönelik stratejik bir hedef belirledi. Önemli ara hedefler arasında sera gazlarının 2030 yılına kadar yüzde 30 ila 40, 2040 yılına kadar ise yüzde 70 ila 80 oranında azaltılması yer alıyor.

“Bu hedefleri tamamen destekliyoruz. Sektörümüzdeki tüm şirketler, ürünlerinin geliştirilmesinde sürdürülebilirlik konusunu gelecek için kesinlikle gerekli bir adım olarak kabul etti ve bunu uyguluyor. Ancak, örneğin öngörülebilir gelecekte küresel ticaret filosu için yeterli alternatif yakıtların üretilebilmesi için doğru rotayı hızlı ve güvenilir bir şekilde belirleyen istikrarlı bir siyasi ortama sahip olmak önemli” diye vurguluyor Johannsmann.

İlginizi çekebilir:

Almanya iklim dostu denizcilik için Ulusal Eylem Planı geliştirmeye başladı

Deniz taşımacılığı halihazırda en çevre dostu taşımacılık şekli. Taşınan büyük hacimler nedeniyle küresel CO2 emisyonlarının yüzde 2 ila 3’ünü yayıyor.

“Gemi inşa yan sanayi olarak, çevre dostu ürünlerin geliştirilmesinde büyük bir sorumluluğumuz var. Genellikle diğer şirketlerle işbirliği içinde, sera gazlarının genel olarak en etkili şekilde azaltılmasını sağlayan verimli, birbiriyle bağlantılı sistemler geliştiriyor ve tasarlıyoruz,” diyen VDMA Marine Equipment and Systems Yönetim Kurulu Üyesi ve Mecklenburger Metallguss GmbH Genel Müdürü Lars Greitsch sözlerini şöyle sürdürdü “Ayrıca, özellikle yerel lokasyonumuzda ve aynı zamanda Avrupa’da iklim dostu bir şekilde üretim yapmak bizim için önemlidir. Bir denizcilik tedarikçisi olarak birçok alanda öncüyüz ve iklim dostu üretim konusunda iyi sonuçlar elde ettik. Bununla birlikte, orta ölçekli bir üretim şirketinde uygulanması zor olan şey, Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD) veya Alman Tedarik Zinciri Sürdürülebilirlik Yasası (LkSG) gibi giderek artan AB düzenlemelerinin işlenmesine yönelik sürekli artan çabadır. Gerekli işlem ve raporlama, giderek daha fazla personel kapasitesi gerektirmektedir. Aynı zamanda, uluslararası rekabette ayakta kalabilmek için çalışanların giderek daha üretken hale gelmesi gerekiyor.”

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın