İki yolcu gemisi için kontrat imzalandı

MDN MEDIA

İtalyan tersanesi Fincantieri, turizm grubu Viking ile iki yolcu gemisinin inşası için sözleşme imzaladığını açıkladı

Yeni gemiler, yaklaşık 54.300 gros tonaj ve 499 kabinde 998 yolcu kapasitesiyle küçük yolcu gemisi segmentinde olacak. Gemiler, Fincantieri’nin Viking için daha önce inşa ettiği gemilerin özelliklerine göre modellenecek. Gemilerin 2028 ve 2029 yıllarında teslim edilmesi planlanıyor.

Fincantieri, finansman ve diğer hüküm ve koşullara tabi olan sözleşme değerinin “büyük” olarak değerlendirildiğini söyledi. Fincantieri için büyük bir yolcu gemisi sözleşmesi 500 milyon Euro ile 1 milyar Euro arasında bir değere sahip. Yeni gemiler en son çevre kurallarına ve seyrüsefer yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilecek. Gemiler, çevre dostu yakıtların ve sürdürülebilir sıfır emisyonlu enerji üretim sistemlerinin geliştirilmesinde Fincantieri ve Viking arasında devam eden işbirliğinden faydalanacak.

İlginizi çekebilir:

Fincantieri, Emilio Bianchi fırkateynini suya indirdi

Fincantieri, “Bu sözleşme, yolcu hacimlerinin pandemi öncesi seviyeye dönmesi ve grubun bu yılın başlarında imzaladığı diğer önemli siparişlerin de gösterdiği gibi Fincantieri’nin sağlam ticari boru hattı üzerindeki olumlu etkileri ile kruvaziyer pazarının tamamen toparlandığını ve güçlü ivmesini teyit ediyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın