H&W belirsiz bir gelecekle karşı karşıya

MDN MEDIA

Kuzey Avrupa’daki tersaneler canlı yeni inşa ve onarım piyasalarından para kazanırken, sorunlu Belfast tersanesi Harland & Wolff (H&W) geleceğini güvence altına almak için mücadele ediyor

Temmuz ayı ortasında, yeni Birleşik Krallık Hükümeti’nin 200 milyon GBP’lik kredi garantisi teklifi geri çevrildi ve ikonik gemi yapımcısı kredi verenlerle acil durum görüşmelerine zorlandı.

Haberlere göre, gemi yapımcısına 12 aydan uzun bir süre önce Hükûmet tarafından daha fazla destek sağlanacağı güvencesi verilmişti. Kredi garantisinin sağlanmasının reddedilmesi, daha güvenli düzenlemelere giden bir yol olduğu düşünülen bir yıldan uzun süreli geçici desteğin ardından acı bir darbe olarak geldi. H&W yöneticileri şimdi ticari banka Rothschild & Co’yu danışman olarak atadı.

Birleşik Krallık Hükümeti’nin Belfastlı inşaatçıya destek vermemesi, tersane yönetimini diğer potansiyel finansman kaynaklarıyla görüşmeleri sürdürmeye zorladı. Bunlar arasında tersaneye 115 milyon ABD doları tutarında kredi sağlamış olan ABD’li ticaret bankası Riverstone Credit Opportunities Income da yer alıyor.

Temmuz ayı sona ererken H&W yöneticileri, 14 yıllık Muhafazakâr iktidarın ardından üç hafta önce ezici bir seçim zaferiyle dümene geçen Birleşik Krallık’ın yeni İşçi Partisi Hükûmeti ile geniş kapsamlı görüşmeler yürütüyordu. Görüşmelerden bazılarının Birleşik Krallık Donanması’nın yeni varlıkları için olası anlaşmalara odaklandığı anlaşılıyor.

İki yıl önce H&W, Kraliyet Donanması’nın 1,6 milyar GBP değerindeki üç gemilik uçak gemisi ihalesinin bir bölümünü kazanmıştı. Şirketin, hem İrlanda’daki Belfast tersanesine hem de Birleşik Krallık anakarasındaki Appledore’a iş getirecek olan bu anlaşmanın yüzde 40’ından fazlası için sırada olduğu anlaşılıyor. H&W’nin ayrıca İskoçya’da iki tersanesi daha bulunuyor.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın