Houlder, metanol bunker gemisi tasarımına destek veriyor

MDN MEDIA

Londra merkezli gemi tasarım ve mühendislik firması Houlder, 10.000 metreküplük metanol yakıt ikmal gemisi tasarımıyla Birleşik Krallık’ın Yeni Dönemde Denizcilik ve Liman Arayüzleri (SPINE) projesine katılımında önemli bir ilerleme kaydettiğini duyurdu

SPINE girişimi, gemiler, uzaktan kontrol merkezleri, liman işletim sistemleri ve ulusal enerji altyapısı arasında bir arayüz oluşturmak amacıyla bir dizi kuruluşu bir araya getiriyor.

Metanol yakıt ikmal gemisi, kruvaziyer ve konteyner gemileri de dahil olmak üzere çok çeşitli gemi tiplerine ve boyutlarına yakıt sağlamak üzere tasarlandı. Metanolün hem kargo hem de yakıt olarak kullanılması, nispeten düşük enerji yoğunluğu nedeniyle başta alan gereksinimleri olmak üzere bir dizi zorluk ortaya çıkarsa da proje bunların üstesinden geliyor gibi görünüyor.

Houlder‘ın tasarım ekibi, bunker kapasitesini küçük bir tankerle karşılaştırılabilir boyutta bir gemi gereksinimi ile dengelemek için kapsamı değerlendirdi. Tasarım firması, tasarım ayarlamalarının etkisini değerlendirmek için dijital ikiz teknolojisini kullandı. Akışkan dinamiği hesaplamaları, çift pervane düzenlemeleri ve bombeli baş tasarımları da dahil olmak üzere tasarım özelliklerinin karşılaştırılmasında yardımcı oldu.

Houlder Proje Direktörü’nden metanol projesine dair açıklama

Houlder’ın proje direktörü Arun Pillai “SPINE projesine katılan Houlder, alternatif yakıtlarla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerindeki etkisini arttırmayı hedeflemiştir. Bu tasarım projesinin tamamlanması, hem yakıt hem de kargo olarak metanolü düzenleyen sıkı yönetmeliklere uygunluğu sağlamak için ayrıntılı analizler içeriyordu ve Houlder’ın bu alandaki uzmanlığını bir kez daha teyit etti” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Evergreen’den 6 yeni metanol gemi siparişi

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın