Hollanda’nın rüzgâr çiftlikleri yeniden aktif

MDN Editör

Gemini açık deniz rüzgâr çiftliği, Hollanda kıyılarında yer alan 600 MW’lık kapasitesiyle tekrar tam operasyonel hale getirildi. Santral, kıyıya uzanan ihracat kablolarından birinde meydana gelen arızanın ardından devre dışı kalmıştı.

Tesisin tekrar aktif hale gelmesinde ve arızanın hızlı bir şekilde giderilmesinde işleme yaz aylarında başlayan NKT’nin kablo ve enerji uzmanları önemli bir rol oynadı. NKT ekibi, rüzgâr çiftliği ile kıyı arasındaki kablonun birleştirilmesi işlemlerini gerçekleştirdi.

NKT’nin Servis ve Montaj Genel Başkan Yardımcısı Axel Barnekow Widmark, deniz altı bağlantısının onarılmasının son derece karmaşık bir operasyon olduğunu belirterek, Gemini ekibi ile güçlü bir iş birliği sayesinde sürecin başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Gemini rüzgâr çiftliği, Groningen kıyısının 85 kilometre açıklarında yer alıyor ve 150 adet Siemens 4 MW türbin ve iki açık deniz trafo istasyonundan oluşuyor. Proje ilk olarak 2017 yılında tam operasyonel hale gelmişti. Projenin hissedarları arasında Northland Power (yüzde 60), Siemens Project Ventures (yüzde 20), HVC (yüzde 10) ve ALTE LEIPZIGER-HALLESCHE grubu (yüzde 10) yer alıyor.

Kaynak: Offshore-Energy/Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın