Hollandalı firma Kongo’da çalışmaya başladı

MDN MEDIA

Hollandalı operatör Kotug International, Kongo sularında sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesi için kritik öneme sahip olduğu söylenen denizcilik hizmetlerini sunmak üzere İtalyan enerji devi Eni’nin iştiraki ile bir sözleşme imzaladı

Kotug’un Eni’nin ülkedeki ilk LNG projesi olarak tanımlanan Kongo LNG projesindeki iş kapsamı, gemilerin bağlanması ve çözülmesi, bağlama ekipmanlarının taşınması, stand-by hizmetlerinin sağlanması, pilotların taşınması ve kirlilik önleme, petrol sahası malları ve yolcu taşıma hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli operasyonları desteklemek için üç Rotortug’un konuşlandırılmasını gerektiriyor.

Hollandalı oyuncunun açıkladığı gibi, Rotortug’un üçgen tahrik tasarımı gelişmiş güvenlik ve doğru manevra kabiliyeti sağlıyor. Her römorkör 80 tondan fazla direk çekişi sağlıyor ve üç iticiden oluşan bir tahrik konfigürasyonuna sahip, bu da her koşulda yüksek düzeyde yedeklilik, maliyet tasarrufu ve daha hızlı kullanım sağlıyor.

Ayrıca, firma yerel tedarikçilerle işbirliği yaparak ve Kongolu vatandaşların istihdamını ve eğitimini teşvik etmek için yerel mal ve hizmetleri kullanarak ülke ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladığını belirtti.

Kongo LNG projesi, Nenè ve Litchendjili sahalarına iki yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (FLNG) ünitesinin kurulumuyla Marine XII bloğunun gaz kaynaklarını kullanmak üzere tasarlandı. 2025’ten itibaren toplam yıllık LNG üretim kapasitesinin 3 milyon ton veya yaklaşık 4,5 milyar metreküp olması bekleniyor.

Proje, Tango FLNG ünitesini ve Excalibur yüzen depolama ünitesini (FSU) kapsıyor ve şu anda inşa halinde olan ikinci bir FLNG var. Yıllık 0,6 milyon ton (mtpa) Tango Şubat ayında LNG teslimatları yapmaya başlarken, 2,4 mtpa’lık ikinci ünitenin 2025 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın