Höegh Autoliners, “Höegh Aurora “yı vaftiz etti

MDN MEDIA

Norveçli Ro-Ro taşımacılık şirketi Höegh Autoliners, Jiangsu’daki China Merchants Heavy Industries (CMHI) tersanesinde düzenlenen bir vaftiz töreniyle Aurora sınıfı ilk araba taşıyıcısını teslim aldı

14 güverteli 9100 CEU “Höegh Aurora”, şirketin 2040 net sıfır emisyon hedefine doğru “muazzam bir sıçramayı” temsil ettiğini söylediği on iki Aurora sınıfı geminin ilki.

Yeni inşa DNV amonyağa ve metanole hazır sertifikalarına sahip ancak sınıftaki diğer ilk gemiler gibi başlangıçta bio-LNG ve düşük sülfürlü yakıtla çalışacak. Oslo merkezli şirket, “Höegh Aurora” ve üç kardeş gemisini 2027’den itibaren yeşil amonyağa dönüştürmeyi planlıyor ve bu da emisyonları neredeyse yüzde 100 oranında azaltacak.

Denizcilik şirketine göre, gemiler üst güvertelerinde jeneratörler tarafından üretilen elektrik miktarını yüzde 30 ila 35 oranında azaltacak 1500 m2 güneş panelleri ile donatılacak. Bunlar mevcut herhangi bir kıyı güç sistemine bağlanabilecek.

First Movers Coalition’ın bir üyesi olan denizcilik şirketi, 2030 yılına kadar okyanusa giden gemilerinin en az yüzde 5’ini yeşil amonyakla çalıştırmayı taahhüt etti. Höegh Autoliners o zamana kadar en az 100.000 ton yakıt kullanmayı bekliyor. Şirket bu amaçla aralarında Yara Clean Ammonia, Norwegian North Ammonia ve Sumitomo Corporation’ın da bulunduğu çeşitli amonyak üreticileriyle çalışıyor.

Aurora sınıfı iki geminin 2027 yılının ilk yarısına kadar her altı ayda bir teslim edilmesi planlanıyor. Denizcilik şirketi ayrıca dört gemi için daha opsiyona sahip.

Kaynak: Schiff und Hafen

Bunu Paylaşın