HMM, CargoX ile anlaşma imzaladı

MDN İstanbul

Güney Kore merkezli konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketi HMM, CargoX ile yeni bir stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu

Bu ortaklık sayesinde HMM dijital hizmet platformuna elektronik konşimento (eBL) özellikleri eklenecek. HMM müşterileri, eBL iş akışlarını kolaylaştırmak için HMM’nin sistemlerine entegre edilecek olan CargoX uygulamasına erişim sağlayacak.

HMM Konteyner Operasyon Ofisi Kıdemli Başkan Yardımcısı Jang Won Jun, “Elektronik belge çözümleri alanında lider bir sağlayıcı olan CargoX ile ortaklaşa elektronik konşimento hizmetimizin lansmanını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yeni eBL özelliği müşterilerimize gelişmiş bir hizmet sunmamızı ve denizcilik sektörünün dijitalleşmesine öncülük etmemizi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

HMM hizmetlerini kullanan insanlar sistem içinde eBL’ler oluşturabilecek ve bunları küresel CargoX platformu üzerinden transfer edebilecek. Bu sistem, transfer, teslim ve belge kabulü gibi dijital özellikleri destekleyecek.

Her eBL halka açık bir deftere kaydedilerek, erişilebilir denetim günlükleriyle birlikte tüm belgelerin değişmez bir kaydı tutulacak. Bu hizmet başlangıçta, PDF formatında elektronik konşimentoları destekleyecek ve yakında kullanıma sunulması beklenen DCSA eBL standardına dayalı yapılandırılmış veri eBL’leri ile birlikte sunulacak.

CargoX CEO’su Bojan Čekrlić, “Bu işbirliği, verimli, hızlı ve güvenli elektronik konşimentoları hayata geçirerek küresel ticareti ilerletiyor. Lojistik sektörü dijitalleşirken, bu dönüşüme öncülük etmede HMM’yi desteklemekten gurur duyuyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir:

Wallenius Wilhelmsen’den milyar dolarlık biyoyakıt anlaşması

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın