HGK 135 metrelik kuru yük gemisini vaftiz etti

MDN MEDIA

HGK Shipping GmbH en yeni kuru yük gemisi “Helios “u Düsseldorf’ta vaftiz etti

135 metre uzunluğunda ve 11,45 metre genişliğindeki yeni gemi, gıda ve tarım grubu ADM için öncelikli olarak kolza tohumu taşıyacak.

Düşük su optimizasyonuna yönelik HGK gemicilik standartlarına ve geleceğe yönelik yakıt kapasitesine sahip bir dizel-elektrik tahrikine ek olarak, tasarım güneş panellerinin kurulumunu da içeriyor. Kapaklardaki güneş panellerinin 90 MW/saate kadar üretim yapması ve yılda 70 tona kadar CO2 tasarrufu sağlaması bekleniyor.

HGK Shipping İcra Kurulu Başkanı (CEO) Steffen Bauer, “Helios” vaftiz töreni vesilesiyle yaptığı konuşmada, müşterilerin gereksinimlerini tam olarak karşılayan esnek ve sürdürülebilir taşımacılık hizmetleri oluşturmak için çeşitli sektörlerden müşterilerle örnek bir diyalog kurduklarını söyledi.

ADM EMEA Bölgesi Taşımacılık Başkanı Max Barghahn, su yolu sisteminin şirketin tedarik zincirinde merkezi bir rol oynadığını vurguladı. “Hammaddelerin üretim tesislerimize kaynakların korunarak ve verimli bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor ve CO₂ emisyonlarının azaltılmasına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Hapag-Lloyd yeni LNG gemisini vaftiz etti

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın