Hempasil X3, üç ayrı çevre ödülüne aday

MDN İstanbul
Hempasil X3, yüzde 8’lere varan yakıt tasarrufuyla gemilerin karbon ayakizlerinde azalma sağladığı için 2009 y›l›nda 3 ödüle aday gösterildi

Hempel’in yeni süper antifouling (kirlilik önleyici) boyası Hempasil X3, yüzde 8’lere varan yakıt tasarrufuyla gemilerin karbon ayakizlerinde azalma sağladığı için,, The Seatrade, The Green Ship Technology ve Ingeniorens Product 2009 ödülleri olmak üzere üç ayrı çevre ödülüne aday gösterildi.
Hempasil X3 sistemi, geminin kabuğuna yapışan ve kirlenmeye neden olan organizmaları engellemek için ileri hidrojel teknolojisini kullanıyor. Bu, hem geminin sürtünmesini azaltıyor hem de gemi tipine bağlı olarak ilk yıl yüzde 4’ten yüzde 8’e kadar garantili yakıt verimliliği sağlıyor. Ayrıca, yakıt tasarrufundaki iyileşmeler, ileri bir yazılım programı olan ve Hempasil X3 ile standart olarak sunulan SeaTrend ile ölçülebiliyor.
Intertanko’ya göre, gemi filosu yıllık olarak 1 milyar tondan daha fazla karbondioksit üretiyor. Kabaca Amerika’daki arabaların toplam emisyonu kadar. The UN Denizcilik organizasyonu, filonun bu oranlarda genişlemeye devam etmesi durumunda, 2020 yılına kadar karbondioksit salınımının her yıl 1,5 milyar ton artacağını tahmin ediyor. Dünyanın en geniş ham petrol gemilerinden bazıları yakıt tüketiminde yüzde 8’e varan azalma sağlamak amacıyla Hempasil X3 kullanıyorlar. Eğer bu azalma tüm dünya filosuna uyarlanabilirse, karbon ayakizi yılda 80 milyon ton azalacak. Bu da  Filipinler’in tüm karbondioksit salınımına eşit bir azalma demek.

Bunu Paylaşın