Helenler’e Türk başkan yardımcısı

MDN İstanbul

Intertanko Hellenic Mediterranean komitesi ilk defa Yunanlı olmayan bir komite üyesi ve başkan yardımcısı seçti. Seçilen isim 1997’den beri Intertanko üyesi olan Beşiktaş Grup Şirketleri’nin hissedarı Derya Sabaz oldu. 18 Mart 2010 tarihinde yapılan bahar toplantısında 2 yıllık süre için başkan yardımcılığına seçilen Sabaz, “Önümüzdeki dönemde, komite üyeleri arkadaşlarımla birlikte, Intertanko maksat ve hedefleri çerçevesinde gündem maddelerinin hazırlık ve takiplerine devam edeceğiz. Intertanko Hellenic Mediterranean Panel’in kapsadığı Fransa, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Malta, Monako, Türkiye ve Yunanistan ülkeleri bölgesinde bulunan üye tanker armatörlerinin ve gelen genç neslin katılım ve katkılarını artırmak üzere çalışacağız” şeklinde konuştu. Sabaz ayrıca, bulunduğu konumunun kolaylaştırıcı tesirinden istifade ederek her alanda Türkiye’nin Yunanistan ile münasebetlerini daha da iyiye taşıyabilmek adına gönülden çaba sarf ederek imkânlar yaratacağını ifade etti.
1970’ten beri bağımsız tanker sahiplerini bir araya getiren Londra merkezli uluslararası bir dernek olan Intertanko çatısı altında  Helen Yunan Akdeniz, Asya,  Latin Amerika, Kuzey Amerika ve Kuzey Avrupa bölgesel panelleri yer alıyor.
Intertanko Hellenic Panel’in adı, “Hellenic” kıvamının biraz seyreltilmesi amacıyla 2008 yılında “Hellenic Mediterranean” olarak değiştirildi. Panelin Yunanlı olmayan ilk başkan yardımcısının bir Türk denizcisi olması itibari ile konu Türkiye’nin uluslararası denizcilik lobisi ve Yunanistan denizcilik camiası ile ilişkileri açısından önem arz ediyor.
Intertanko Hellenic Panel’in açık olan diğer başkan yardımcılığı pozisyonuna StealthGas CEO’su Harry Vafias getirildi. Komitenin Başkanı Andriaki Shipping Co. Ltd.’nin CEO’su Dimitris S. Korkodilos, diger başkan yardımcısı  ise Consolidated Marine Management CEO’su Kostas Vlachos.

Bunu Paylaşın