HD Hyundai: Pan Ocean LNG gemisi yapay zekâ teknolojisini test edecek

MDN MEDIA

HD Hyundai’nin gemi inşa holding şirketi HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE) ve iştiraki HD Hyundai Marine Solutions, denizcilik şirketi Pan Ocean, gemi yönetim şirketi POS SM ve klas kuruluşu American Bureau of Shipping (ABS) ile yapay zekâ tabanlı çözümlerin uygulanması konusunda bir anlaşma imzaladı

Taraflar, 27 Haziran 2024 tarihinde imzaladıkları anlaşma ile gelecekte gemi güvenliğini güçlendirmek ve karbon emisyonlarını azaltmak için yapay zekâ tabanlı teknolojiyi aktif olarak kullanmayı kabul etti.

HD KSOE tarafından geliştirilen ‘Yapay Zekâ Gemi Güvenliği Yönetim Paketi Çözümü’ gemi güvenliği konusunda kullanılacak. Çözüm, gemideki ana ekipmanların durumunu gerçek zamanlı olarak teşhis ediyor, operasyon halindeki gemilerde kazaları önlüyor ve hızlı bir şekilde yanıt vermeye yardımcı olmak için acil ve beklenmedik durumları otomatik olarak tanıyor.

Bu amaçla şirketler, yukarıda bahsi geçen çözümü Pan Ocean’ın HD Hyundai Heavy Industries’de yapım aşamasında olan 174.000 metreküplük LNG taşıyıcısına uygulamayı ve etkinliğini doğrulamayı planlıyor. Geminin bu yılın Aralık ayında Pan Ocean’a teslim edilmesi planlanıyor.

HD Hyundai Marine Solutions’ın yapay zekâ tabanlı çözümü ‘OceanWise’ da karbon emisyonlarını azaltmak için uygulanacak. OceanWise, özellikle biriken büyük veri ve yapay zekâ algoritmaları aracılığıyla yalnızca geminin konum bilgilerini kullanarak karbon emisyonlarını ölçüp tahmin ediyor ve yakıt tüketimini en aza indirmek için en uygun operasyon rotasını sağlıyor.

Pan Ocean, çözümü gemi operasyonu sırasında ortaya çıkan karbon emisyonlarını azaltmak, gemi operasyon verimliliğini artırmak ve maliyetleri (OPEX) düşürmek için uygulamayı planlıyor. Buna ek olarak ABS, çözümün güvenilirliğini doğrulamayı ve gelecekte AB Emisyon Ticaret Sistemi (EU ETS) için gerekli karbon emisyonlarını ölçerken OceanWise ile birlikte otomatik olarak onay belgeleri düzenlemenin yollarını araştırmayı planlıyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın