Hartmann Group ve Maersk yeni bir anlaşma imzaladı

MDN İstanbul

Hartmann Group şirketi, denizcilik şirketi Maersk Tankers ile yeni bir anlaşma imzaladı

Anlaşma kapsamında, Almanya merkezli Hartmann Group şirketi, denizcilik şirketi Maersk Tankers’in çevreci gemisi Njord ve 12 dökme yük gemisinde enerji tasarrufu sağlayan cihazların tasarımı ve kurulumunu yapacak.

Hartmann Group CEO’su Niels Dr. Hartmann, “Enerji dönüşümünde yol almak karmaşık bir süreç, ancak mevcut filoyu mümkün olduğunca verimli hâle getirirken daha uzun süre çalışır durumda tutmanın çözümün önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla, enerji tasarrufu potansiyelimizi değerlendirmemize ve her bir gemi için doğru teknoloji kombinasyonunu kurmamıza yardımcı olması için Njord ile ortaklık kurduk” dedi.

Şirketler, yeni anlaşma kapsamında projeye bu yılın sonlarına doğru başlayacak. Motor optimizasyonu, otologlama, pervane geliştirmeleri ve gövde iyileştirmeleri gibi teknolojileri içerecek. Kurulumların çoğunun, gemiler için minimum arıza süresi sağlamak amacıyla operasyonlar sırasında yapılması planlanıyor.

Njord Genel Müdürü Frederik Pind, “Sektörde çok saygın bir isim olan Hartmann Group’un yeşil teknoloji ortağı olarak seçilmekten gurur duyuyoruz. Geniş teknoloji yelpazesi hakkındaki bilgimizin ve kurulum sırasında bunları entegre etme konusundaki uzmanlığımızın gemilerinin enerji verimliliğini artıracağından ve ticarete elverişliliğini genişleteceğinden eminiz” ifadelerini kullandı.

Smart Maritime Network

İlginizi çekebilir:

Dünyanın en değerli 10 şirketinden 9’u yılın ilk yarısında yatırımcısını mutlu etti

Bunu Paylaşın