Hanwha Ocean, Ghost Commander Projesi’ni tanıttı

MDN MEDIA

Kore merkezli Hanwha Ocean, ADEX 2023’te insansız kumanda ve kontrol gemisi Ghost Commander Sistemi’ni tanıttı

Ghost Commander, 5,000 tonluk bir ana gemi, ADEX 2023’te de sergilenen 16,000 tonluk bir ana gemi ve 3,000 tonluk bir ana denizaltı olmak üzere, 3 konsept modelden oluşuyor.

İnsansız sistemlere ve en yeni askerî teknolojilere olan ihtiyacın yükseleceğini öngören projenin, 5,000 tonluk modelinin yakın gelecekte hayata geçeceği tahmin edilirken, diğer iki modelin daha uzun vadede gerçekleştirilebileceği yorumları yapılıyor.

Ghost Commander’ın özellikleri

Ghost Commander, insansız kontrol gücü ve kontrol özeliğinin yanı sıra, 16,000 tonluk deplasmanı, 200 metrelik uzunluğu ve 25 knotı geçen hızı ile ön plana çıkıyor.

Barındırdığı insansız araçlar

Gemi, 6 sabit kanatlı uçak, 6 keşif uçağı, hava saldırısı için 48 UAV ve anti-drone operasyonları için 48 UAV dahil olmak üzere, İnsansız Hava Uçakları (UAV)’na ev sahipliği yapacak. İnsansız Yüzey Araçları (USV)’nı da barındıracak olan gemi, 4 keşif USV’si, 6 çok amaçlı modüler-tip USV içerecekken, keşif için 8 İnsansız Denizaltı Aracı (UUV) ve savaşa hazırlıklı 3 UUV’ye sahip olacak.

Gemi, ani UAV operasyonları için kısa mesafe kalkışlara olanak sağlayacak, elektrikli mancınık sistemini de barındıracak. Buna ek olarak, gerçek zamanlı operasyonel bilgi sağlayacak, 3 boyutlu gelişmiş savaş alanı haritalama sistemi de hazır bulunacak.

Navy Recognition

Bunu Paylaşın