Hanwha Ocean: Artan talebin ardından operasyonel zarar azaldı

MDN MEDIA

Güney Koreli tersane Hanwha Ocean, 2024 yılının ikinci çeyreğinde artan talep nedeniyle faaliyet zararının önemli ölçüde azaldığını söyledi

Tersane, Kore borsasına yaptığı açıklamada, Nisan-Haziran 2024 döneminde 9,6 milyar KRW (6,93 milyon USD) faaliyet zararı bildirirken, bir önceki yıl 159 milyar KRW zarar ettiğini belirtti. Satışları bir önceki yıla göre yüzde 39,3 artarak 1,82 trilyon wondan 2,53 trilyon won’a yükselirken, net zararı 237,2 milyar wondan 27,4 milyar won’a geriledi.

Hanwha Ocean gelirdeki artışı gemi inşa hacmindeki büyümeye ve LNG taşıyıcılarının seri inşasındaki başarıya bağladı. LNG taşıyıcıları için yapılan yüksek değerli sözleşmelerin satışların yarısından fazlasını oluşturduğu belirtildi.

Gemi yapımcısı, gemi inşa endüstrisinin küçük ön ödemeli ve gemi tesliminde yapılan büyük ödemeli sözleşmelere atıfta bulunan ağır kuyruklu anlaşmaları nedeniyle kârlılığının 2024’ün ikinci yarısında daha da artmasının beklendiğini söyledi. Denizaltı bakım ve açık deniz tesislerine yönelik siparişlerin de önümüzdeki altı ayda satışların artmasına katkıda bulunacağı belirtildi. Hanwha Ocean, 2024 yılının ilk altı ayında 16 LNG taşıyıcısı, yedi VLCC petrol tankeri, iki amonyak taşıyıcısı, bir LPG taşıyıcısı ve bir açık deniz tesisi dahil olmak üzere 5,33 milyar ABD doları değerinde gemi inşa siparişi aldı.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın