Halliburton ve Armada bilişimin potansiyelini keşfediyor

MDN MEDIA

ABD merkezli petrol sahası hizmetleri devi Halliburton’un petrol ve gaz endüstrisinde veri odaklı teknoloji çözümleri ve hizmetlerine yönelik bir iş kolu olan Landmark, vatandaşı olan uç bilişim platformu Armada ile özelliklerini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir anlaşma imzaladı

İkili, bir iEnergy iş ortağı anlaşması imzalayarak Armada’nın, arama ve üretim (E&P) bulut uygulamalarını işletme genelinde dağıtarak, entegre ederek ve yöneterek, sahayı toplantı odasına bağlayan tasarlanmış bulut olarak tanımlanan Halliburton’un iEnergy Ekosistemine katılmasına izin verdi. İşbirliği, Halliburton’un DecisionSpace365 ve uçtaki diğer üçüncü taraf uygulamalarının tam kapasitesini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ (AI) ve uydu bağlantısındaki son gelişmeler, Armada’nın ilk tam yığın uç bilişim platformu olduğuna inandığı şeyi oluşturmasını sağladı. Bir şirketin tüm uç operasyonları için tek bir veri kaynağı olarak hizmet veren Commander adlı uçtan uca bir yazılım platformuna ek olarak, Armada uzak bölgelerde uç bilişim için eksiksiz bir donanım çözümü sunuyor: Galleon. Bu kutu içinde veri merkezi, dünyanın herhangi bir yerinde konuşlandırılabilir ve uydu ana taşıyıcısı için gerektiğinde Starlink’ten yararlanabilir.
Geçen yılın sonlarında Halliburton, kuyu inşaatı otomasyon çözümlerini ortaklaşa sunmak için Sekal ile ortaklık kurdu. İkili, Halliburton’un dijital olarak entegre edilmiş kuyu inşa çözümleri ile Sekal’in DrillTronics otomasyon platformunu birleştiren teknolojiler ve hizmetler üzerinde işbirliği yapmayı kabul etti.

ABD’li firma ayrıca müşterilerin derin su yönetimli basınçlı sondaj (MPD) ekipmanları, kontrol sistemleri ve hizmetleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlamak için Oil States Industries ile güçlerini birleştirdi.

Kaynak: Offshore Energy /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın