Haliç için ilk motorbot hazır

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımına yatırımlarını sürdürüyor. Kentin trafik sorununa alternatif çözümler üreten İDO,  “Haliç Gemileri” projesiyle yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Her biri 600 yolcu kapasiteli Sütlüce, Hasköy ve Kasımpaşa adlı,  üç gemiden Kasımpaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Toptaş’ın katılımıyla gerçekleflen bir törenle denize indirildi. Haliç köprülerinin altından geçebilecek şekilde tasarlanan gemiler 42 metre boyunda, 8,5 metre eninde ve 12 deniz mili hız yapabilecek.
Kadir Toptaş açılış konuşmasında “Kasımpaşa’yı bugün Haliç’e indiriyoruz. Diğer iki motorbot, Hasköy ve Sütlüce’nin inşası tamamlanmak üzere ve en kısa zamanda suya indirerek 2009 sonuna doğru hizmete sokacağız” dedi.
Toptaş, Haliç Tersane-si’nde inşa edilen gemilerin toplam maliyetinin 9,4 milyon euro olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “Haliç’e özel olarak üretilen teknelerin tavanı tamamen cam olacak, pencereler de yolcuların Haliç manzarasını rahatlıkla izleyebilmeleri için panoramik şekilde yapılacak. Böylece motorlarımız Haliç’te de tıpkı Venedik, Amsterdam ve Budapeşte’deki gibi köprülerin altından geçilebilecek. İDO’nun 5 yılda yatırımları 361 milyon dolara ulaştı.”

Bunu Paylaşın