HADAG için ilk hibrit feribot Hamburg Limanı’na ulaştı

MDN MEDIA

HADAG tarafından sipariş edilen üç hibrit gemiden ilki Hamburg Limanı’ndaki yerine ulaştı

“Neuland” feribotu Hansa şehrinin güney ucundaki Oortkarten tersanesinden transfer edildi. Gelecekte liman sahasında emisyonsuz manevra yapılabilmesini sağlamak üzere bir batarya tahrikiyle donatıldı. Feribot ayrıca dizel menzil uzatıcı olarak Stage V içten yanmalı motorla da çalıştırılabilir. Şirkete göre bataryalar HADAG işletme tesisinde günde iki kez şarj edilecek.

HADAG CEO’su Martin Lobmeyer, teslimatın HADAG’ın sürdürülebilirlik önlemlerinin artık “görünür olduğu ve yakında elle tutulur hale geleceği” anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca harici yenilikler de var: Tasarımda yapılan değişiklikler 250 yolcu kapasiteli hibrid gemilerin daha geniş bir çok işlevli alana ve üst güverteye çıkan bir iç merdivene sahip olduğu anlamına geliyor. Önümüzdeki haftalarda limanda kapsamlı devreye alma ve test çalışmaları gerçekleştirilecek. “Neuland “ın vaftiz töreninin sonbaharda yapılması planlanıyor.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın