Gulf Oil Marine CEO’su Keith Mullin: Türkiye global operasyonlarımızda anahtar ülke

MDN İstanbul

Gulf Oil Marine’in (GOM) CEO’su Mullin, Türkiye’nin GOM operasyonlarında anahtar bir rol oynadığını belirterek ”Burada işimizi bizim asla başaramayacağımız bir şekilde geliştirdiler. Öyle
ki, şu an pazar payımız yüzde 15-16 civarı ve bölgedeki pazara da açılmayı hedefliyoruz” dedi

Geçtiğimiz günlerde Türk ortakları Prista’yla görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gelen dünya deniz yağları tedarikçisi Gulf Oil Marine’in (GOM) CEO’su eski BP yöneticisi Keith Mullin, Türkiye’nin GOM operasyonlarında anahtar bir rol oynadığını söyledi.
Yaklaşık bir sene önce GOM’un eski CEO’su Caroline Huot’un yerini alan Avus-tralyalı yönetici, Türkiye’deki operasyonlarını onların adına yürüten ortakları Prista’nın deneyim ve bilgisinin firma için paha biçilmez önemde olduğunu söyledi. Mullin, “Buradaki en önemli ortağımız Prista. Yerel bir kuruluş, pazarı biliyorlar ve konuda uzmanlar. Dili biliyorlar ve GOM adına ürünlerimizi pazarlayıp satıyorlar. Prista profesyonel ekibiyle çok uzun süredir bu pazarda bulunuyor. Örneğin, Hakan Tuna, Prista’nın Türkiye Deniz Yağları Satış Müdürü, aynı benim gibi, Castrol’dan geliyor ve birbirimizi uzun süredir tanıyoruz. Burada işimizi bizim asla başaramayacağımız bir şekilde geliştirdiler. Öyle ki, şu an pazar payımız yüzde 15-16 civarı ve bölgedeki pazara da açılmayı umuyoruz, Prista ve Gulf olarak birlikte, tek bir şirket gibi hareket ediyoruz” diye konuştu.

24 saat ulaşılabiliriz
Prista ile GOM’un ilişkisini başarılı bir evliliğe benzeten Mullin, Prista’nın global bir marka haline gelmelerinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Türkiye pazarında BP, Shell ve Total gibi büyük oyuncular karşısında GOM’un durumu hakkında konuşan Mullin, “Büyükler belki yüz yıldır bu sektördeler. Bizimse üçüncü senemiz. Bir anda pazara gelip onlarla onlar gibi rekabet edemeyiz. Pazara yeni giren bir firma olarak yenilikler sunmamız gerekir. Bizim en gurur duyduğumuz yanımız; ki şirketimizin mottosu bu; “her zaman geminin yanındayız.” Yılın 365 günü, her günün 24 saati, haftanın yedi günü her zaman GOM’un bir yetkilisine ulaşabilirsiniz. Bizim için tatil, bayram ya da pazar günü olması fark etmez, gemi için de fark etmez.
Bizi rakiplerimizden ayıran ana özelliğimizin sırrı da işte burada. Ekibimizi belirlerken sadece geçmişi denizcilik olan kişileri tercih ediyoruz ve müşterilerimiz de bunu fark ediyorlar. Bu işi bilen, denizcilerle aynı dili konuşan güçlü bir ekibimiz var. Hem müşterilerimiz hem de rakiplerimiz bunun farkında. Müşterilerimizin memnun olabileceği bizim de para kazanabileceğimiz bir değer yaratmaya çalışıyoruz. Fiyat savaşı başlatmak gibi bir niyetimiz yok. Biz fiyatla değil, kalıcı değerle ilgiliyiz ve müşterilerimiz de bunu fark ediyor.”
Türkiye’nin satış anlamında GOM’un en büyük 5. bölgesi olduğunu söyleyen Mullin, ancak Türkiye’nin GOM’un tedarik ağının kritik bir parçası olduğunu söyleyerek “Eğer Türkiye’deki faaliyetlerimiz olmasaydı, şu an dünyada şimdi olduğumuz yerde olamazdık. Satış kısmından bakınca beşinci olabilir ama tedarik ağımız açısından inanılmaz önemli. O yüzden buraya geliyoruz ve Prista ile sık sık buluşup tedarik kapasitesi ve satışlar konusunda konuşuyoruz” dedi.
GOM dünyanın 54 ülkesinde 850 bölgede faaliyet gösteriyor ve bu sayıda limanda deniz yağları satıyor. Gittikçe büyüyen şirket kısa bir süre önce Hindistan’da bir ofis açtı ve önümüzdeki günlerde Tayland’da yeni bir ofis açmayı planlıyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın