Gücünü Şanlı Mirasından Alan Türk Donanması sergisi açıldı

MDN Editör

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Beşiktaş Deniz Müzesi Komutanlığı’nda, Gücünü Şanlı Mirasından Alan Türk Donanması” isimli maket sergisinin açılışını yaptı.

Tanıtımını Beşiktaş Deniz Müzesi Deniz Tarih Araştırma Şube Müdürü Öğ.Alb.İbrahim Halil Ertürk’ün yaptığı ve bin yıllık görkemli Türk denizcilik mirasını yansıtan maketlerin yer aldığı sergi halkın ziyaretine açılırken, 18 Aralık 2024 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Geçmişten günümüze kadırgalardan kalyonlara, zırhlılardan firkateynlere, modern yerli ve milli gemilere kadar geniş bir yelpazede önemli değişiklikler gösteren Türk savaş gemi tipolojisini ziyaretçilere sunmayı hedefleyen sergide; Osmanlı dönemine ait 11, Cumhuriyet dönemine ait 31 olmak üzere farklı tipolojide toplam 42 maket gemi, Kayıklar Galerisi içinde Orhaniye Zırhlısı baş arması ve Saltanat Kayıklarının tarihi ambiyansında 136 m’lik bir alanda sergilenecek.

Ziyaretçilere farklı gemi türleri ile geçmişten günümüze Türk gemi tipolojisinin gelişimi ile ilgili bilgiler sunulacaktır.

Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın