GOGL karbon ayak izini azaltıyor

MDN MEDIA

Norveç merkezli kuru yük taşımacılığı şirketi Golden Ocean Group Limited (GOGL), 2023 yılında filosunun tüm segmentlerinde Karbon Yoğunluğu Göstergesinde (CII) 2019 baz yılına kıyasla yüzde 13,3’lük bir azalma olacağını açıkladı

Golden Ocean Group Geçici İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Finans Direktörü (CFO) Peder Simonsen, şirketin 2023 ESG Raporu’nda şunları söyledi: Yıl boyunca filomuzun tüm segmentlerinde Karbon Yoğunluğu Göstergesini (CII) başarıyla iyileştirdik. Özellikle, Newcastlemax gemilerimiz 2023’te 2019 referans değerimize kıyasla CII’de yüzde 11,5’lik bir azalma sağladı. Ayrıca, Kamsarmax ve Panamax filolarına yönelik yenileme çalışmalarımız, sırasıyla yüzde 9,9 ve yüzde 8,2’lik önemli CII düşüşleriyle sonuçlandı.Capesize filomuz da CII’de yüzde 8,3’lük bir azalma kaydetti. 2024 yılında IMO ve Poseidon İlkeleri tarafından belirlenen emisyon yörüngelerinin üzerinde performans göstermeye devam etmeyi hedefliyoruz.

Daha önce de açıklandığı üzere, GOGL filosunun CII değerini 2019 yılına kıyasla 2026 yılında yüzde 15, 2030 yılında ise yüzde 30 oranında azaltmayı hedefliyor. Ayrıca şirket 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı taahhüt etmiştir.

Bu hedefe ulaşmak için, şirketin ihtiyaç duyulan teknolojileri belirlediği ve gerekli yatırımları ölçtüğü GOGL gemilerinin her biri için on yıllık bir CII yol haritası oluşturulmuştur. Şirket, bu yol haritalarının operasyonlarını optimize etmek için ‘sağlam bir temel’ sağladığını belirtti.

Hedeflerine doğru ilerlemeye devam eden Golden Ocean, genç ve enerji tasarruflu bir filoya sahip olmak için çaba göstererek karbonsuzlaştırmaya yatırım yapıyor. Şirket, filosunun sürekli gelişen düzenlemelere uygun olmasını sağlamak için 2020 yılında “2030-2050’ye doğru dekarbonizasyon yolculuğunu” başlattı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın