Geminin kaptanı alkollü çıktı

MDN MEDIA

Kanarya Adaları’ndaki yetkililer, gelen bir konteyner gemisinde çalışan kılavuz kaptanın gemi kaptanının sarhoş göründüğünü bildirmesi üzerine olaya müdahale etti

Gran Canaria’daki yerel basında yer alan haberlerde geminin yanaşma manevrası yapmakta güçlük çektiği ve bu durumun rıhtıma yaklaşırken geminin belirgin bir şekilde düzensiz seyretmesiyle daha da kötüleştiği belirtildi.

Kılavuz kaptan Denizcilik Otoritesi’ni bilgilendirdikten sonra Guardia Civil olaya dair soruşturma başlattı. Polis Wec Frans Hals adlı konteyner gemisine çıkarak alkolmetre testi uyguladı. Guardia Civil, La Provincia haber kuruluşuna yaptığı açıklamada kaptanın yasal sınırın önemli ölçüde üzerinde alkollü çıktığını söyledi. Raporda, yasal sınır olan .25 mg/l’ye karşılık 1.13 mg/l ölçüldüğü belirtiliyor.

Denizcilik otoritesi kaptana 75,000 € (yaklaşık 83,000 $) para cezası verdi ve raporda kaptanın gemi hattı tarafından soruşturma altında olduğu belirtiliyor. Sadece Ukrayna vatandaşı olduğu belirtilen kaptan, denizcilik şirketi tarafından işten çıkarılmakla karşı karşıya.

Olay 20 Ağustos günü gemi Gran Canaria’daki La Luz terminaline yaklaşırken meydana geldi. Otoriteler, nakliye hattı geminin komutasını alması için yedek bir kaptan gönderene kadar gemiyi iki gün boyunca limanda tuttu.

Kaynak: Maritime Executive

Bunu Paylaşın