GEMİMO yola Feramuz Aşkın ile devam edecek

MDN İstanbul

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Mart 2016 tarihinde Gündüz Aybay Denizcilik merkezinde  gerçekleştirildi. 19 Mart 2016 tarihinde  yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda 37. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından oluşturulan divan kurulunda, Divan Başkanlığına A. İlker Meşe, Divan Başkan Yardımcılığına Murat Akpınar, Divan Katipliklerine de Filiz Aksoy ve   Nilgün Baldoğan oy birliği ile seçildi.

Toplantıda; TOBB DTO Konsey Başkanı Erol Yücel, YTÜ Gemi İnşaa Mühendisliği Bölümü dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, Türkiye  Denizcilik Federasyonu Başkanı Sayın Erkan Dereli, Defav Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Temur, Gemimo İzmir Şb. Başkanı birer konuşma yaparak yeni seçilecek yönetim kuruluna başarı dileklerini sundu.

Çalışma, Mali, Denetleme raporlarının değerlendirilmesinin ardından yapılan oylamaya  raporlar ve bütçe oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının önemli gündem maddeleri arasında bulunan Oda bünyesinde iktisadi İşletme kurulma yetkisi istenmesi ve Kabataş Ömer Avni Mahallesinde bulunan taşınmazın satılması için gerekçeler açıklandı ve yetki istendi , ve yeni seçilecek yönetim kurulu ilgili maddeler ile ilgili yetkilendirildi.

Sonuçların açıklanmasından sonra bir değerlendirme yapan Feramuz Aşkın iki gün süren genel kurula katılan tüm delegelere, katılımcılara ve kendilerine gerçekleştirdikleri çalışmalarda destek veren  kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

Kabataş Ömer Avni Mahallesinde bulunan taşınmazın satılması ve  akabinde yeni bir taşınmaz satın alınıp taşınılması planının  Gemimo’ya ek aktiviteler katacağını ve gerçekleştirilmesi planlanan yeni faaliyetler olduğu hakkında bilgilendirmede bulunarak , Gemimo’nun  Deniz Ulaştırma İsletme Mühendislerinin de (güverte bölümü) üye olmalarından sonra daha da güçlendiğini belirten Feramuz Aşkın, yeni yönetimde bir Deniz Ulaştırma İşletme mühendisinin de görev alacağının altını çizdi.

Feramuz Aşkın, İŞKUR yetklilerince sektörü bilgilendirme toplantısı yapılarak programın işleyişi konusunda bir sunum gerçekleştirileceğinin ve sunuma müteakip öğrencilerin uzakyol gemi  ve atölye stajlarıyla ilgili sorunlara çözüm sunmak üzere Tmmob Gemimo ve İşkur arasında  ortak bir protokol imzalanacağı hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Aşkın, yapılacak olan ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görev dağılımı ile birlikte yeni dönemdeki çalışma programının da üyelerle paylaşılacağını belirtti.

Dilekler ve temenniler bölümünün ardından seçime katılacak adayların dilekçeleri alındı ve toplantı sona erdi. Ertesi gün sandığa gitmek üzere seçim duyurusunda bulunan Divan Başkanı A.İlker Meşe  toplantıyı sonlandırdı.

20 Mart 2016 Pazar günü oy sandıklarına giden üyelerin oyları sayıldıktan ve İlçe seçim kurulu onayından ve  toplanan ilk yönetim kurulundan sonra  38. Dönem Yönetim Kurulu belirlenip görev dağılımı gerçekleştirildi.

YÖNETİM KURUL ASİL ÜYELERİ

1. FERAMUZ AŞKIN Başkan

2. A.YAŞAR CANCA İkinci Başkan

3. SEDA TURHAN Genel Sekreter

4. SALİH BİLAL Muhasip Üye

5. CEMALETTİN ŞEVLİ Üye

6. SELÇUK NAS Üye

7. ADNAN PARLAK Üye

Bunu Paylaşın