Fugro araştırma gemisi yapmak için iki PSVs aldı

MDN MEDIA

Hâlihazırda iki platform destek gemisini (PSVs) araştırma gemisine dönüştüren Fugro, bu dönüşüme Remøy Shipping’den satın aldığı iki gemiyi daha ekleyecek

Fugro, tasarımı Wartsila’ya ait 2019’da inşa edilen Sea Goldcrest ve 2020’de inşa edilen Sea Gull platform destek gemilerini Remøy Shipping’den satın aldığını açıkladı. 

Araştırma gemilerindeki kısıtlılığa ve pazar ihtiyacına hitap ederek filosunu güçlendirmeyi hedefleyen Fugro, Sea Goldcrest’i 2024’te teslim aldıktan sonra araştırma gemisine dönüştürme işlemlerine başlayacak. Geminin, 2025’te operasyonlara başlaması planlanıyor.

Şu anda Fugro tarafından kiralanmış olan Sea Gull ise, 2024’te ya da 2025’in başında Fugro’ya teslim edilecek. 

Gemiler, yakıt verimliliğine sahip olmaları ve düşük karbonlu yakıtlarla çalışma imkânı da sunduğu için Fugro’nun 2035’te sıfır emisyona ulaşma amacına da katkı sağlayacak.

Fugro’dan yapılan açıklamada, özellikle offshore rüzgâr piyasasının toprak yapısının haritalanması ve toprak özelliklerinin belirlenmesi adına örnek çıkarılması için gemilere gerek duyduğunu ve bu aktivitelerin küçük ya da insansız platformlar aracıyla gerçekleştirilemeyeceğini söyledi. 

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın