ForestWave Navigation emisyon azaltma sistemleri

MDN MEDIA

Hollanda merkezli ForestWave Navigation, FWN Sea ve FWN Sun adlı iki adet 10.600 dwt’lik genel kargo kardeş gemisine Value Maritime’dan 3MW Filtree egzoz gazı temizleme sistemleri ve karbon yakalama üniteleri kuracak

Bu yılın ilerleyen dönemlerinde yenilenecek olan donanım, başlangıçta yüzde 10’luk bir karbon yakalama oranını mümkün kılacak. Şirketler, bunun daha sonraki bir tarihte yüzde 30 yakalama oranına yükseltilebileceğini söyledi.

Sistemler gemilerin egzoz gazından sülfür ve partiküller de dahil olmak üzere çeşitli zararlı emisyonları topluyor. Toplanan karbondioksit özel tanklarda tutulacak ve karaya boşaltılacaktır. Sera bitkilerinin yetiştirilmesinde, metanol tesislerinde kullanılabilir veya yeraltında depolanabilir.

Value Maritime Filtree sistemleri, gemiler Rotterdam’daki rıhtımına yanaşırken kurulacaktır. Şirketler, patentli teknolojiye dayanan donanımın kompakt bir tasarıma sahip olduğunu ve bu tür gemilere kolay kurulum sağladığını belirtti.

ForestWave, 2003 yılında kurulmuş olup çok amaçlı shortsea segmentinde faaliyet göstermek ve filosunun büyük bir kısmı 4.000dwt ile 12.500dwt arasındaki büyüklük aralığında yer alıyor. Şirket ayrıca ticari teknik ve mürettebat yönetimi hizmetleri de sunuyor.

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın