Fincantieri’den Carnival ile anlaşma

MDN MEDIA

İtalyan tersanesi Fincantieri, ABD’li müşterisi Carnival Cruise Line ile şimdiye kadar Fincantieri tarafından inşa edilen en büyük gemiler olan 230.000 gros tonluk üç yolcu gemisi tasarlamak ve inşa etmek için sipariş imzaladığını açıkladı. Siparişin değeri 3 milyar Euro’nun üzerinde.

Bu siparişler, LNG ile çalışan yeni bir gemi sınıfı için. Yeni gemiler 3.000’den fazla konuk kabiniyle tam kapasitede yaklaşık 8.000 yolcu taşıyacak. Gemiler 2029, 2031 ve 2033 yıllarında teslim edilecek. Fincantieri sipariş değerini vermedi. Tersane, finansmanın tamamlanması ve bu yıl içinde tamamlanacak diğer tipik hüküm ve koşullara tabi olan sözleşmenin değerinin “çok önemli” olarak değerlendirildiğini söyledi. Yeni gemiler ayrıca Carnival Cruise Line’ın çevresel ayak izini daha da azaltmak için gelişmiş enerji verimliliği, atık yönetimi ve emisyon azaltma teknolojilerine sahip olacak. Fincantieri CEO’su Sayın Pierroberto Folgiero şunları söyledi: “Bu sipariş, inovasyon stratejimizde önemli bir adımdır ve böylece sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor.”

Kaynak: Ship and Offshore /Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın