Eyaletten tersaneye yardım hazırlığı

MDN MEDIA

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Hükûmeti, şu anda mali güçlüklerle karşı karşıya olan Alman tersanesi Meyer Werft’e yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı

Aşağı Saksonya Parlamentosu’ndaki tüm ana siyasi partiler, prensipte bahçeye mali destek verilmesinden yana olduklarını, ancak söz konusu meblağın o kadar büyük olduğunu ve Alman federal hükümetinin de dahil olması gerektiğini söyledi.

Söz konusu destek bir aile şirketi olan Meyer Werft’in 2,7 milyar euroluk bir mali açığının kapatılması. Bu açığın 2,3 milyar euro kredi ve 400 milyon euro sermaye artışıyla kapatılması gerekiyor.

Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Olaf Lies, devlet yardımının bir koşulu olarak Meyer Werft‘in şirket kaydını Lüksemburg’dan Almanya’ya taşıması gerektiğini söyledi. Fabrikanın ayrıca bir denetleme kurulu oluşturması ve çalışanlarına karar alma sürecinde daha fazla söz hakkı tanıması da şartlar arasında.

2,3 milyar euro tutarındaki yeni kredilerin yaklaşık yüzde 80’inin garanti altına alınması gerekiyor. Devlet, Meyer Werft’in Aşağı Saksonya bölgesi ve dünyanın önde gelen yolcu gemisi üreticisi olarak istihdam açısından taşıdığı büyük önemin farkında. Tersane uzun bir geleneğe sahip ve yaklaşık 3 bin 300 çalışanı var. Tersane halen Korona salgınının etkilerinden ve Ukrayna’daki savaşın ardından hammadde ve malzeme fiyatlarındaki artışlardan muzdarip. Yeni yolcu gemileri için yapılan sözleşmelerden bazıları Korona salgınından önce imzalanmış ve büyük ölçüde artan enerji ve hammadde fiyatları için herhangi bir ayarlama öngörüsü içermiyor.

İlginizi çekebilir:

Meyer Tersanesi’nde kriz

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın