Enerji desteği ihtiyacı artıyor

MDN MEDIA

Ülkenin gelgit akıntısı ve dalga enerjisi sektörlerini temsil eden bir ticaret birliği olan İngiltere Deniz Enerjisi Konseyi (MEC), yeni İngiltere Hükûmeti’nden bu enerji sektörlerine desteğini artırmasını istedi

MEC, gelgitler ve dalgaların ülkenin toplam elektrik talebinin üçte birinden fazlasını karşılama potansiyeline sahip olduğunu iddia ediyor. Son derece öngörülebilir gelgitler önemli beklentiler sunuyor ve MEC’e göre İngiltere’nin ‘rakipsiz bir dağıtım hattı’ var. Ülkenin 2028 yılına kadar sularında 100 MW’tan fazla gelgit akıntısı kapasitesine sahip olma yolunda olduğunu söyledi.

Projeler İngiltere tedarik zincirine dayanıyor ve kıyı topluluklarında ve ötesinde iş yaratıyor. Dalga enerjisi konusunda MEC, pazara açık bir rota ve daha fazla destek olmadan İngiltere’nin geride kalma riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Dalgaların dünyanın en büyük dokunulmamış enerji kaynağı olduğunu ve İrlanda, ABD, Portekiz, İsrail ve Çin gibi ülkelerde ticarileştirmeye doğru giden projeler olduğunu söyledi. MEC, gelgitler ve dalgalar için 2035 hedefleri belirlenmesi çağrısında bulunuyor – sırasıyla 1 GW ve 300 MW. Daha hızlı bir onay sürecine ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor ve bunun şu anda dört yıla kadar sürebileceğini söylüyor. Ayrıca daha elverişli yatırım kriterleri arıyor. Bu ve diğer önlemlerin, gelgit enerjisinin maliyetini yüzde 80’e kadar düşürebileceğini ve fiyatları nükleer enerji için şu anda geçerli olanların altına çekebileceğini iddia ediyor. London School of Economics’te yapılan araştırma, İngiltere’nin deniz enerjisi teknolojilerinde uzmanlaşmış bir yenilikçi olduğunu ancak AB fonlarına erişimin olmaması nedeniyle Hükümetin İngiltere’nin yenilik yapmaya, yatırım çekmeye, iş yaratmaya ve ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmesini sağlaması gerektiğini gösteriyor.

Kaynak: Ship&Offshore

Bunu Paylaşın