Emisyon azaltma girişimi; Signol’e 2,5 milyon sterlinlik fon

MDN İstanbul

İngiltere merkezli Signol, ABD merkezli girişim sermayesi şirketi TMV liderliğinde, gemi operatörü Ultranav ve Japon denizcilik şirketi Mitsui O.S.K. Lines (MOL)’ın girişim kolu MOL PLUS ile birlikte 2,5 milyon sterlinlik fon topladığını bildirdi

Signol’ün bir önceki finansman turuna liderlik eden Londra merkezli girişim sermayesi şirketi East Innovate de yeni turun bir parçası olarak yeniden yatırım yaptı.

TMV kurucu ortağı ve genel ortağı Marina Hadjipateras, “Gemicilik gibi eski endüstrilerin sürdürülebilirliğini ve verimliliğini artırmak için anında etki yaratabilecek çözümlere yatırım yapmamız çok önemli. Sektörleri dönüştürmek söz konusu olduğunda, özellikle de toplam pazar büyüklüğü 152 milyar doların üzerinde olan ve malların taşınma şeklinin yüzde 90’ından sorumlu olan denizcilikte her zaman bir insan faktörü vardır. Signol, operasyonel davranış ve kültürü daha sürdürülebilir uygulamalara doğru kaydırmak için insanların gerçek gücünden yararlanıyor. Bu yaklaşımın havacılık ve denizciliğin ötesinde birçok sektöre yayılabileceğine ve özellikle Signol’ün yapay zekânın bireyleri işlerini mümkün olduğunca verimli ve etkili bir şekilde yapmaları için nasıl daha fazla güçlendirebileceğini keşfetme planları göz önüne alındığında cazip bir yatırım vakası haline getirebileceğine inanıyoruz. Yapay zekânın bu şekilde kullanılması, insan karar verme potansiyelini en üst düzeye çıkaracak ve insan işgücünün değerini artıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Signol, denizcilik şirketlerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için davranış bilimini uygulamaktadır. Şirket, denizcileri yakıt tüketimini azaltmaya motive etmek için veri odaklı bir yaklaşım kullanan ve bireylerin eylemlerinin genel yakıt kullanımı ve CO2 emisyonları üzerindeki etkisini anlamalarını sağlayan bir yazılım sunuyor.

Signol CEO’su Michael Fanning, “Ultranav ve MOL gibi sektör lideri şirketlerden yatırım almak, insan merkezli yaklaşımımızın şirketlerin sürdürülebilirlik stratejilerinde kritik bir kaldıraç olarak görüldüğüne dair denizcilik sektöründen gelen önemli bir onaydır. Marina Hadjipateras ve Per Lange’nin (Ultranav’dan) Signol’ün yönetim kuruluna katılması da bir başka büyük avantaj. Signol’ün büyümesini ve etkisini hızlandırmaya hizmet edeceğinden emin olduğum Signol’ün amacı için büyük bir coşku ile birlikte zengin bir yatırım ve endüstri deneyimi getiriyorlar.” dedi.

Smart Maritime Network

İlginizi çekebilir:

MOL’ün yeni gemisi

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın