Elektrikli römorkör San Diego’da vaftiz edildi

MDN MEDIA

Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk tamamen elektrikli römorkörü San Diego Limanı’nda vaftiz edildi

Crowley‘e ait sıfır emisyonlu 64 tonluk eWolf, 6,2 MWh enerji depolama sistemine (ESS) sahip İsviçre merkezli ABB’nin elektrikli tahrik sistemine sahip.

Yeni römorkör, San Diego Limanı’nın Denizcilik Temiz Hava Stratejisi doğrultusunda liman bölgesindeki karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltacak.

Römorkörün kapasitesi, geceleri yeniden şarj etmek için kıyı gücünü kullanarak tek bir şarjla tüm günü tamamlamasını sağlayacaktır. Her yıl 30.000 galon dizel tüketen bir römorkörün yerini alıyor.

eWolf konsepti San Diego Limanı, San Diego İlçesi Hava Kirliliği Kontrol Bölgesi, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, ABD Çevre Koruma Ajansı ve ABD Denizcilik İdaresi arasındaki bir ortaklıkla geliştirildi. Ocak ayında teslim edilen gemi, ABB, Crowley’in mühendislik hizmetleri grubu ve Alabama merkezli Master Boat Builders arasındaki yakın işbirliğinin bir sonucu.

Römorkör, güvenliği ve verimli çalışmayı artırmak için bir dizi başka ABB sistemi de içeriyor. Bunlar arasında enerji kullanımını optimize etmek için bir Onboard DC Grid, arıza sürelerini önlemek ve ekipmanı izlemek için ABB Ability Marine Diagnostics ve güvenliği desteklemek ve mürettebatın iş yükünü azaltmak için ABB Ability Marine Pilot yer alıyor.

Şirket ayrıca transformatörler, tahrik motorları, azimuthing iticiler, alçak gerilim panoları, tasarım desteği, mühendislik, proje yönetimi ve devreye alma hizmetleri de sağladı.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın