Eğitimli denetim

MDN İstanbul
Türk bayraklı gemilere yüksek performans için uzman personel

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Denizcilik Müsteşarlığı’nın, Türk bayraklı gemilerin performanslarının artırılması amacıyla denetimlerinin, eğitimli personel tarafından yapılmasını sağlamak için uzman personel tahsis ettiğini söyledi.
Denizcilik Müsteşarlığı’nın gemilerin tutulma oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya göre, 2008 ve 2009 yılının ilk üç ayı kıyaslandığında iyileşmenin devam ettiğini dile getiren Dologh, müsteşarlığın, Türk bayraklı gemilerin teknik durumlarının iyileştirilmesi, denetimlerde performanslarının artırılması amacıyla Türk bayraklı gemilerin denetimine önem verdiğini söyledi.

Uzman personel tahsis edildi
Dologh şöyle devam etti: “Müsteşarlık tarafından bu amaç doğrultusunda Türk bayraklı gemilerin eğitimli personel tarafından denetlenmesini sağlamak amacıyla uzman personel tahsis edildi, denetim ve eğitim seferberliği başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Türk bayraklı gemilerin 2008 yılında iyileşen bir performans göstererek gri listedeki yerini koruduğu, 2008 ve 2009 yılının ilk üç aylık periyotu kıyaslandığında ise iyileşmenin devam ettiği görülüyor. Rakamlarla belirtecek olursak 2008 yılı ilk üç ayda denetim sayısı 205, tutulan gemi sayısı 11. 2009 yılında ise denetim sayısı 186, tutulan gemi sayısı 10. Hedefimiz bir denizci olarak beyaz liste. Umarım bu hedef çok uzak bir tarihte değildir.”
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk de denizcilik sektörünün Gümrük Müsteşarlığı ile yaşadığı sorunlara değindi.
TCDD İzmir Limanı’nda 10 Nisan ile 10 Temmuz 2009 tarihleri arasında yüzde 10 indirimli tarife uygulanacağını hatırlatan Öztürk, bunun iyi bir gelişme olduğunu söyledi.
Öztürk, Deniz Nakliyeciler Derneği’nin de çabalarıyla TCDD’ye böyle bir teklifte bulunulduğunu ve teklifin olumlu karşılandığını aktararak, “Şahsi görüşüm bunun üç ayla sınırlı kalmaması. Süre bitimine yakın başvuru yapılarak uzatılması talep edilebilir” dedi.

Bunu Paylaşın